Двама важни разработчици и ключови служители на BioWare обявиха напускането си на компанията. Това са генералният мениджър Кейси Хъдзън и изпълнителният продуцент на Dragon Age Марк Дара, предава GamesIndustry.biz.

В публикация в блога на EA, главният мениджър на компанията Лора Мишел благодари на двамата за годините прекарани в студиото и увери, че работата по анонсираните по-рано тази година Dragon Age и Mass Effect: The Legendary Edition ще продължи по план.

Очаква се Саманта Райън да продължи да изпълнява длъжността на старши вицепрезидент за мобилните заглавия, Maxis и BioWare, докато бъде назначен нов генерален мениджър, докато Гар Маккей, в момента старши директор на операциите по разработка ще изпълнява тази роля временно. Студиото ще назначи Кристиян Дейли за продуцент на новия Dragon Age, а Матю Голдман – творчески директор.

Що се отнася до Хъдзън в отделна публикация, той си припомня близо двадесетте години, които прекарва в BioWare, през които ръководи редица проекти, сред които Star Wars: Knights of the Old Republic и Mass Effect поредицата. Той прави кратка пауза в кариерата си в компанията, когато през 2014 става част от Microsoft, където изпълнява три години ролята на творчески директор.

„Достигането на този момент се явява възможност за мен да помисля за собственото си бъдеще и 2020 беше година, която ни принуди всички начина, по който гледаме на своята работа и живот. За мен лично, това се яви разбирането, че имам все още имам огромна енергия да създавам, но също така че трябва да опитам нещо различно“, пише Хъдзън. „Не съм сигурен все още какво е това, но знам, че искам да започна чрез преоткриването на творческата ми страст посредством повече лични неща“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари