Медии и геймъри продължават да говорят за Hellblade: Senua’s Sacrifice. Играта се превърна в неочакван хит и свидетелство за това твърдение са печалбите от продажбите на играта, които връщат на Ninja Theory вложените средства едва три месеца след дебюта на играта. Наричана от самите си създатели „инди-ААА“, Hellblade е приветствана, заради смелостта на Ninja Theory да създаде не просто игра, но и проект, даващ повод за размисъл и дискусии.

Голямата звезда без никакво съмнение е Мелина Юргенс, видео-редактор в Ninja Theory, която влиза в ролята на Сенюа. По време на The Game Award тя спечели наградата за най-добро изпълнение, а тази седмица присъства и на връчването на наградите на Fun & Serious Game Festival в Билбао, където беше, за да приеме от името на Ninja Theory награди за най-добра независима игра и най-добър наративен дизайн.

На събитието са присъствали и хората от PCGamesN, които провеждат кратко интервю с нея. Юргенс обяснява, че е работила в продължение на шест години като видео редактор за студиото, когато идва и предложението да изиграе Сенюа. Всичко се случва случайно. Оригиналната актриса, която е трябвало да изиграе Сенюа се отказва и Тамим Антониадис, главен дизайнер на играта я моли да се пробва. И всичко се получава. Юргенс, която няма какъвто и да е актьорски опит била срамежлива в началото и се страхувала да играе пред колегите си. „Беше ме наистина срам и бях смутена, а на всичко отгоре сцената беше много драматична – имаше много крясъци и плач – но аз се справих и Тамим ми каза: „Браво, това беше много добре, искаш ли ролята?“. Аз пък се замислих, ами работата ми по видео редакцията? В крайна сметка в последните три години съвместявах и двете“, обяснява тя.

Юргенс споделя, че успехът ѝ се крие в това, че тя лесно се е свързала с героинята си и е вложила много от своите собствени преживявания в своята игра. „Използвах преживявания от моя личен живот, като травми и безпокойство и ги свързах със сцени от Hellblade. Така че си беше доста емоционално: когато плачех като Сенюа, плачех наистина“, обяснява Юргенс.

Възможно ли е ролята на Сенюа да я провокира да направи кариерна промяна. Юргенс отговаря положително, разкривайки, че след Game Awards, тя е била потърсена от различни страни именно с тази цел. Въпреки това, тя си остава видео редактор на Ninja Theory.

Юргенс споделя също така привързаността към своята героиня. „Ако можех, щях да работя по Hellblade до края на живота си, вероятно. Направо съм влюбена в този проект, понеже това беше едно много лично пътуване за мен. Премахването на стигмата около менталното здраве е много важно за мен и смятам, че посланието на този проект е изключително силно. Просто страхотно. Обичам го. Надявам се истински да има втора част. Не знам дали ще има такава, но би било удивително. Напълно съм „за“ това“, заключава Юргенс.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари