Полското студио Bloober Team влезе на гейм сцената през 2012 със стилния арт-хорър Layers of Fear и бързо се утвърдиха, привличайки все повече почитатели със заглавия, като Observer, Layers of Fear 2 и Blair Witch. Днес те работят по The Medium – игра за PC и следващото конзолно поколение, която се очаква да вдигне по-високо летвата, която самите Bloober си поставиха с всичко излязло от тях дотук.

The Medium ще предложи звучаща изключително любопитно механика – възможността да контролирате главния герой в два различни свята едновременно. Иновативната характеристика обаче не е нещо ново, разбираме от интервюто на GamesUndustr.biz с един от основателите на Bloober Team Петер Бабено. Концепцията за нея хрумнала на хората от студиото още преди години, но те искали технологията да узрее достатъчно, за да я реализират напълно.

Колегите му разработчици обяснили на Бабено, че механиката е възможна, но само на наистина мощна PC система. Към онзи момент, конзолите просто нямало да могат да се справят. Трябвало да може да рендират два свята при това едновременно и нито PlayStation 4, нито Xbox One били способни да го направят. За да се стигне до един момент отпреди три години, когато разбират за новото конзолно поколение, по което вече се работило активно. И по-конкретно Xbox Series X (играта излиза за Windows и конзолата на Microsoft). Bloober получили достъп до предварителен набор за разработка на това, което впоследствие ще стане известно като Xbox Series X и Бабено осъзнал, че моментът за тяхната идея да се реализира на практика е дошъл.

„Моите инженери дойдоха и ми казаха: „Виж, Петер, би било възможно, но само на компютър от наистина висок клас. Но определено не и на сегашните конзоли, защото това, което правим е да рендираме два свята едновременно“. И така, когато преди три години чухме за следващото поколение, когато дойдоха при нас тези комплекти за разработка… ние веднага си помислихме: „Да дошло е времето“, споделя Бабено.

Бабено разкрива също така, че успехът за тях е дошъл на висока цена, при която след два неуспешни игрови проекта, Bloober са предприемали завой в своето развитие. Той е уверен, че независимо от трудностите, които създават ограниченията около пандемията с новия коронавирус за него и колегите му, те ще успеят да доставят The Medium в срок и то във вида, в който желаят.

„Надявам се, че ще успеем, но към настоящия момент всичко е неочаквано“, споделя той.

„Ако се окаже така и те пожънат успех, то това ще е третия повратен момент в историята на Bloober Team. След разочарованието около Sadness, при който променят курса, по който се движат. Същото се случва и след разочарованието от Basement Crawl. The Medium би могла да позиционира полската компания сред ранните новатори в едно ново конзолно поколение“, пише в заключение Матю Хандрахан от GamesIndustry.biz.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари