Разопаковаме новия PlayStation 5 – първи впечатления

13
4983

Малко преди официалния старт на продажбите на новото поколение конзола PlasyStation, в ръцете ни за ревю е PS5 и бързаме да споделим с вас първите си впечатления още заедно с отварянето на кашона.

PlayStation5, подобно на предишното поколение, идва в доста стилна и добре подредена кутия, която този път е видимо по-голяма и чувствително по-тежка. Тази тема имахме възможност да коментираме още при официалното обявяване на новото поколение, а в Kaldata можете да прочетете и материали по темата за промяната в дизайна и най-вече в размера.

Конзолата е една от най-големите, които изобщо са се появявали на пазара, но ако се доверим на техническите ѝ характеристики и охлаждането – определено има защо. Новата генерация е много по-мощна и тиха от предишната, което се усеща моментално.

Вълнението от първата среща с новия PlayStation не може да бъде скрито, защото дизайнът е наистина впечатляващ – честно казано до този момент съм се сблъсквал с малко технологични продукти с толкова смел дизайн.

Самата конзола е много добре опакована, буквално в няколко кутии, стоящи една в друга, така че да е защитена максимално при транспорта. Отвътре излиза конзолата, която е прикрепена в два протектора. Няма как да не я поставите директно на масата, като общо взето PS5 се предполага да стои изправена. Може да стои и легнала, ако така ви харесва и ви е по-удобно, но в двата варианта обаче имате пластмасова стойка, която трябва да използвате.

Още докато разглеждаме PS5 можем да видим, че по корпуса има множесто открити, но същевременно без да се набиват на очи не малко портове.  Виждаме мястото, на което се включва кабела за захранване, HDMI порта, LAN, две USB 3.0. На лицевата страна на модела на разположение има TypeC порт, в който се свързва и зарежда джойстика, както и още две USB 2.0 порта.

В комплекта веднага виждаме и новия джойстик. На пръв поглед той също е по-голям и тежък, въпреки че е е само с няколко десетки грама.

На разположение има USB Type C кабел, захранващ кабел, документация и отделно два HDMI кабела.

Поставката е много важна част от комплекта, въпреки че в повечето случаи не се вижда изобщо, защото попада под него. Важно уточнение е, че тя винаги трябва да е поставена. Това най-вероятно е заради охлаждането и е добре да не го забравяте, защото съм сигурен, че след като си вземете конзолата по-скоро ще побързате да я пуснете.

Предлага се в два варианта – стандартен с BluRay плеър и дигитална. По-евтината, тази без дисково устройство е по-лека с около половин килограм и в България ще е на ориентировъчна цена от 799 лв, а основната, която разапокаваме е момента ще струва 999 лв.

В  следващите дни ще се спрем на възможностите на PlayStation 5, на новия джойстик, както и на първите игри, които ще можем да играем с новата конзола


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари