Коронавирусът започва да влияе във всички аспекти на живота в далекоизточните държави. Предприятия спират производство, фабрики се затварят, отварят се нови карантинни зони и забраните, свързани с тях. А вземайки предвид това, че много американски и европейски компании имат изнесени производства в тези страни, то коронавирусът започва да влияе пряко на тези бизнеси. Проблемът не подмина и гейм индустрията.

Private Division, издател на The Outer Worlds, последната игра на емблематичното американско студио Obsidian Entertainment, обяви в Twitter, че версията на играта за Nintendo Switch няма да излезе в планирания за това срок, именно поради споменатата епидемия. Става въпрос за това, че разработчикът, който е отговорен за създаването на порта за конзолата на Nintendo е затворил временно офисите си в Сингапур. Екипът, който работи по играта е здрав, но наложена от властите карантинна, ще наложи удължаване на сроковете за доставка на порта.

„Ние забавяме The Outer Worlds за Nintendo Switch, заради това, че коронавирусът е засегнал работата екипа на Virtuos, който работи по порта и на тях им е нужно повече време, за да приключат разработката“, пишат Private Division.

The Outer Worlds излезе през миналата година за конзоли и PC, като интересът към нея беше огромен. Причината не се крие само в това, че по нея работят някои от хората, създали първия Fallout, но и заради Bathesda, разбира се, които си навлякоха множество критики, заради това, което направиха с последния Fallout.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари