Разработчиците на Ori and the Will of the Wisps коментират дали играта ще получи версия за Switch

1
167

Ori and the Will of the Wisps излезе на пазара по-рано тази година за Xbox One и PC посредством Game Pass и оттогава се радва на 2 милиона играчи. Играта е продължение на Ori and the Blind Forest, която получи версия за Switch през 2019 г., независимо, че се издава от Microsoft Game Studios. Switch портът на първата игра беше приет с овации и сега представител на Moon Studios се открехна за това дали второто издание ще последва същия път на оригинала.

Разработчика и главен инженер Генадий Корол отговори на въпрос в Reddit AMA (AMA – попитайте ме каквото пожелаете) дали заглавието от тази година ще излезе и за Switch. Той сподели, че “обича” конзолата на Nintendo, но в момента екипа не работи по версия за нея. “В момента нямаме нищо за споделяне що се отнася до порт на Ori and the Will of the Wisps”, пише той. “Въпреки това, ако някога това се случи, искам да ви кажа, че ще е изключително трудно да направим така, че този порт да поддържа 60 кадъра в секунда.”

Ori and the Will of the Wisps се сблъска със затруднения при достигане на високи кадри на Xbox One, което означава, че при евентуален порт за Switch ще бъде още по-сложно.

В същата тема главният дизайнер Крис Макентий дискутира възможността за появата на Ori 3, наблягайки на факта, че в момента няма нищо в разработка. “Смятаме, че успяхме да разкажем историята, която искахме – историята на Ori чрез двете игри”, пише Макентий. “Оставили сме вратичка за потенциално продължение, макар че в момента няма какво повече да разкажем.”

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари