Майки Нюмън, един от най-известните сценаристи в гейм индустрията, изненадващо разкри, че напуска поста си в Gearbox Software. Според Нюмън той трябва да се фокусира изцяло върху здравето си, а междувременно ще отделя време и на своите периодични YouTube видеоклипове Movies with Mikey.

Майки Нюмън се прочу със сюжетите, които беше написал за поредиците Brothers in Arms и Borderlands, както и за много други игри. По последни слухове се смяташе, че той ще пише и сценариите на следващата Borderlands III. Нюмън стана известен и като публичният представител на студиото Gearbox. През последните години той започна ревютата си на големи филмови заглавия. Причината за напускане е главно заради усложнения със склерозата, от която той страдаше напоследък. Той получи пристъп в офисите на студиото през 2011, след това се върна пак на работа, но по-късно си взе отпуск до тази пролет.

Нюмън коментира в Twitter: „Аз преживях няколко склеротични пристъпа през тези пет години. От толкова време ми влияят те. Дори и преди лечението в болницата знаех, че болестта изяжда бавно мен и моята нервна система. Отдадох се изцяло на работата и шоуто ми в YouTube. Опитвах всичко, за да забравя колко зле стоят нещата, докато те не станаха наистина зле„.

Сега Нюмън ще се концентрира само върху Movies with Mikey и дори той направи Patreon страница за всички фенове, които искат да помогнат да продължава да прави своите видеа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за