Разработчикът на Max Payne и Alan Wake – Remedy Entertainment съобщи, че следващата му игра с кодово име P7, ще бъде издадена на „по-голямо разнообразие от платформи“. Тя ще работи на Northlight, същият енджин, на който се изпълняваше ексклузивът за Microsoft системите Windows и Xbox – Quantum Break.

В изявления на официалния сайт на студиото, Remedy потвърди, че „разработва Northlight технологията и за PlayStation конзоли“. Допреди 2003-та година този разработчик създаваше игри само за Microsoft платформи, така че Р7 ще е първата му игра, която ще излезе за устройството на Sony, освен Max Payne 2. Последната игра Quantum Break беше пусната в продажба през април 2016 само за Xbox One и Windows 10. Според Microsoft играта „се продаде много добре“, надминавайки очакванията на компанията. Въпреки всичко обаче играта не се хареса на критиците – GameSpot и даде оценка 6 от 10 заради „злополучно скитане“. Remedy Entertainment обаче не се предава.

През август миналата година студиото подаде изявление, че е започнало да работи с корейския разработчик Smilegate за кампанията на CrossFire 2 и освен това подготвя още един „таен“ проект, който най-вероятно е Р7. По това време той беше на етап концептуализиране или „доста далеч от края“, но се надяваме тази година да излезе или поне да видим снимки на очаквания резултат.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
The Shadow King Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
The Shadow King
The Shadow King

Некоректно заглавие – Quantum Break е игра, енджинът е Northlight. Дори не се наемам да помисля какво значи „злополучно скитане“; как звучи това на английски?