Абонаментната услуга ще дойде и за мобилни устройства.

Вчера разбрахме за плановете на Microsoft по отношение на Xbox Game Pass. Това стана, благодарение на думите на шефът на гейминга в компанията Фил Спенсър. Сега разбираме повече за идеите му (посредством Gamestop), изразени отново по време на конференцията, организирана от Barkleys.

„Когато мислите за начините, по които да стигнете до потребителите с това съдържание, при което неговото единствено компютърно устройство е Android телефона му, вие си задавате въпроса: „Какви са всички начини, по които той плаща за съдържание днес?“, обяснява Спенсър. „На първо място, ние трябва да сме сигурни, че доставяме безплатно съдържание от световна класа, но търсим също и абонамента, като една далеч по-ниска бариера за създаването на библиотека със съдържание. Именно тук се появява Xbox Game Pass. Той стартира на конзоли, ще дойде за PC и евентуално един ден – за всякакъв тип устройство. Ние започваме с клиентите ни на Xbox. Но ако искате да видите истинските ни цели, които гоним тук, трябва да погледнете на това, като на бизнес модел, който търси задоволяването на желанията на милиарди хора, не на стотици милиони, както мислят традиционните търговци“.

Какъв точно може да е начина да се осъществи идеята на Microsoft, Спенсър не разкрива, но вероятно това да е чрез Project xCloud, стрийминг услугата, която компанията представи наскоро. В демонстрацията ѝ при анонса беше показано демо, в което Forza Horizon 4 върви съвсем гладко на смартфон.

„Най-интересния намек обаче тук е, че Microsoft може да потърсят начин да внесат Game Pass към PlayStation и Nintendo устройства. Коментарите на Спенсър не се ограничават до „конзола, PC, а след това и мобилно устройство“, а той ясно заявява „всяко устройство“, коментира Джеймс Батчелър от GamesIndustry. Това звучи доста невъзможно, имайки предвид колко ревностно Sony пази територията си, а и японците имат PlayStation Now. Дали пък не може да се случи все пак, предстои да видим в бъдеще.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за