Ще бъдат направени няколко игри по научнофантастичния роман „Дюн“

2
338

Ако сте чели „Дюн“ на Франк Хърбърт, тази новина е за вас! Тази седмица създателят на Conan ExilesFuncom, обяви, че е подписал договор да прави игри, ориентирани за „Дюн„. Според информацията от разработчика, договорът е между Funcom и Legendary Studios. Това е филиалът на Legendary Entertainment, компанията, притежаваща правата за „Дюн“ за филми и телевизия. Договорът е със срок от шест години и по това време трябва да излязат „поне“ три заглавия за персонални компютри и конзоли.

Funcom все още не споделя информация конкретно какви ще бъдат игрите. Компанията обаче съобщи, че едната ще бъде мултиплеър с отворен свят и вече е поръчана на студиото в Осло. Като цяло същата стратегия, като в Conan Exiles. Нищо друго не можем да кажем за играта. Възможно е тя да бъде издадена заедно с очаквания филм „Дюн“. Това значи, че ще трябва да почакаме поне до следващата година.

Освен върху това, Funcom работи и със студио Petroglyph. Целта е да публикува нова стратегическа игра в реално време Conan Unconquered по-късно тази година. Petroglyph е всъщност основана от бивши служители на Westwood Studios, създало хитовете Command & Conquer и, разбира се, първите две игри Dune от 1993-та година. Няма да е неочаквано разработчикът отново да се включи в създаването на трите нови игри. Все още обаче нищо не е сигурно.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борис Михайлов
Борис Михайлов

Добре ще е, че до сега нямаше такива

ubitak
ubitak

Има, от преди 20 и няколко години
https://en.wikipedia.org/wiki/Dune_(video_game)