fbpx
0 C
София

Ще бъдат направени няколко игри по научнофантастичния роман „Дюн“

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Ако сте чели „Дюн“ на Франк Хърбърт, тази новина е за вас! Тази седмица създателят на Conan ExilesFuncom, обяви, че е подписал договор да прави игри, ориентирани за „Дюн„. Според информацията от разработчика, договорът е между Funcom и Legendary Studios. Това е филиалът на Legendary Entertainment, компанията, притежаваща правата за „Дюн“ за филми и телевизия. Договорът е със срок от шест години и по това време трябва да излязат „поне“ три заглавия за персонални компютри и конзоли.

Funcom все още не споделя информация конкретно какви ще бъдат игрите. Компанията обаче съобщи, че едната ще бъде мултиплеър с отворен свят и вече е поръчана на студиото в Осло. Като цяло същата стратегия, като в Conan Exiles. Нищо друго не можем да кажем за играта. Възможно е тя да бъде издадена заедно с очаквания филм „Дюн“. Това значи, че ще трябва да почакаме поне до следващата година.

Освен върху това, Funcom работи и със студио Petroglyph. Целта е да публикува нова стратегическа игра в реално време Conan Unconquered по-късно тази година. Petroglyph е всъщност основана от бивши служители на Westwood Studios, създало хитовете Command & Conquer и, разбира се, първите две игри Dune от 1993-та година. Няма да е неочаквано разработчикът отново да се включи в създаването на трите нови игри. Все още обаче нищо не е сигурно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини