При втората игра на изкуствения интелект AlphaGo срещу най-добрия Го играч в света Ке Цзе, компютърът отново победи. В един момент Ке считаше, че е съвсем близо до победата, но сгреши.

AlphaGo отново победи най-добрия играч на Го в света. Преди няколко дни изкуственият интелект на Google спечели първата партия, а сега утвърди своето постижение.

Според аналитиците и всички наблюдаващи тази историческа партия, Ке Цзе игра прекрасно през първите 50 хода, като реализира една от своите типични стратегии – той искаше да завлече AlphaGo в серия сложни битки по всички направления. Но изкуственият интелект отрази всички удари и в крайна сметка победи човека.

Според шампиона, тази партия е била много по-различна от първата. Алгоритъмът е направил няколко хода, които са се оказали съвсем неочаквани за човека. Ке Цзе не си е представял по този начин стратегията за минимизация и спечелване на играта. В средата на играта шампионът реши, че е съвсем близо до победата, но сгреши.

Сега Ке Цзе казва, че след приключването на това своеобразно състезание, повече няма да играе срещу ИИ.

За този месец е планирано още едно състезание по Го, в което ИИ ще играе срещу 5 души едновременно. Интересното тук е, че учените се решиха на твърде необичайна стъпка – да дадат на човек ЛСД и да видят, дали по този начин ще успее да победи машината. Може би това е нещото, което ИИ не може да прави.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари