The Medium, амбициозната мистерия на Bloober Team се прие много добре (играта се изплати само ден след премиерата си), както от гейм пресата, така и от геймърите по света. С тази игра, полското студио затвърди отличните впечатления, които Bloober оставиха във всички с двете части на Layers of Fear и Observer. Но студиото не възнамерява да лежи на стари лаври и смята да надгради на основата на този успех. Това беше заявено наскоро от шефа на Bloober, който говори за бъдещето на студиото по повод 13-годишнината от основаването на компанията.

Вероятно си спомняте, че това лято се появи слуха, че студиото работи не по една, а по цели три нови видеоигри. Ставаше въпрос за паранормален хорър, разказващ за извънземно нашествие в средновековна Европа, нов Layers of Fear и ужас, чието действие се развива в рамките на еврейско гето в Полша. Това беше впоследствие опровергано от маркетинговия директор на студиото, който разкри, че проектите, по които работят Bloober не са три, а по отношение на последното заглавие, то наистина е имало подобна идея, но тя е била отхвърлена от ръководството на студиото, поради чувствителния ѝ характер. Тази седмица, получихме потвърждение за бъдещите планове на Bloober, които бяха разкрити от Пьотр Бабиено.

Студиото разработва две игри с кодови имена Project B и Project C. Първата от тях е това, което се спекулираше, че се казва Black – извънземния средновековен хорър. Той ще включва интересна история, в който се засягат тъмните аспекти на религията, ще има доста комбат елементи и се разработва съвместно с Konami. Вторият е оригинален проект на Bloober и ще се издава от самото студио.

„Това няма да са игри от мащаба на The Witcher или Cyberpunk 2077, но ние искаме да разработваме ААА заглавия в нашия жанр“, обяви по време на срещата Бабиено.

Според GamePressure, които цитират думите му, това вероятно подсказва, че някоя от въпросните игри ще бъде разкрита до края на тази година. Те ще се разработват и излязат в периода 2022-2025, представяйки изцяло нови механики, а амбицията на Bloober е студиото да влезе в „Шампионската лига на разработчиците“.

„В период от пет години имаме амбицията да сме на равно с компании, като Naughty Dog и Bungie. Искаме да сме в много стабилно финансово състояние и успяхме да го постигнем чрез сделките, които сключихме вече. Разполагаме с достатъчно ресурси да се справим с тези ресурси без допълнителна помощ и в същото време искаме да сме независими“, продължава Бабиено. Според репортаж на друга полска медия, Bloober вече са приключили първата фаза от проект, който е свързан със света на Layers of Fear. Както уточняват от GamePressure, това не е задължително да е игра, тъй като неведнъж Bloober са заявявали, че искат да създадат от своите игри светове, които да излизат от гейм пространството.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари