По-рано този месец ви съобщихме новината, че Cyberpunk 2077 няма да излезе според плана. Вместо това, играта ще се появи в края на тази година. Създателите на Cyberpunk 2077 мотивираха своето решение с нуждата от това да изгладят дребните проблеми. Играта, споделиха от CD Projekt RED, вече може да се играе изцяло, но огромното пространство, което представлява Нощния град е сериозно предизвикателство, а високите стандарти, които полското студио си поставя, трябва да бъдат посрещнати, за да може да отговорят на очакванията на своите фенове.

„B мoмeнтa ce нaмиpaмe нa eтaп, в ĸoйтo игpaтa e нaпълнo зaвъpшeнa и мoжe дa ce игpae, нo имa oщe paбoтa зa въpшeнe“, cпoдeлят oт СD Рrојеkt. „Nіght Сіtу e oгpoмeн – пълeн c иcтopии, cъдъpжaниe и мecтa зa пoceщaвaнe, нo пpocтo пopaди нeгoвия мaщaб и cлoжнocт, ниe ce нyждaeм oт дoпълнитeлнo вpeмe зa тecтoвe, пoпpaвянe и изглaждaнe. Жeлaeм Суbеrрunk 2077 дa e нaшeтo въpxoвo пocтижeниe зa тoвa пoĸoлeниe и oтлaгaнeтo нa излизaнeтo щe ни дaдe цeнни мeceци, ĸoитo пpocтo ни тpябвaт, зa дa нaпpaвим тaзи игpa пepфeĸтнa“, написаха от студиото в началото на януари.

По-късно обаче в интернет пространството се завъртя слух, че студиото изпитва проблеми с представянето на играта за конзоли и именно това е причината за обявеното забавяне.

В подкаст участие за полски YouTube канал, Борис Ниеспелак, който се представя за човек, наясно със ситуацията, твърди, че студиото изпитва сериозни грижи с представянето на Cyberpunk 2077 за Xbox One и PS4 (особено за майкрософтската конзола) и на тях е бил даден срок до края на януари да се справят с това. Един от големите проблеми тук, твърди Ниеспелак, били ограничените хардуерни възможности на конзолите от настоящето поколение в сравнение с това, което могат персоналните компютри.

Тези дни дойде и отговор на спекулациите от страна на полското студио. Коментарът за ситуацията може да се приеме и не точно като опровержение. Служител на студиото се появи в един от форумите на CD Projekt RED, за да внесе пояснение около забавянето.

„Разбира се, че нанасяме оптимизации за Xbox One и PlayStation, както и за PC, защото именно това правиш на финалната права на работата по една игра. И докато играта е готова, много неща остават неоптимизирани, тъй като те са в движение, променят се и все още не са завършени“, обяснява той. „Така че прости отговори, като: „Те забавиха излизането заради Х“ може и да става за един добър слух, но в него няма много истина. Винаги има много причини. Сред тях, мога да говоря за себе си, са оправянето на бъгове, така че играта да се появи във възможно най-изчистен вид. Няма скрити неща тук. Просто работим, за да направим играта по-добра“.

CD Projekt си намериха и неочакван защитник тези дни в лицето на Кори Барлог, творчески директор в Sony Santa Monica и създател на God of War. Той написа в социалната мрежа Twitter, че всяка една игра се представя зле, докато не бъде оптимизирана специално за конкретния хардуер във финалния етап на разработка преди да стане „златна“. „Игрите са много грозни за дълго време, докато те не престанат да са такива“, обобщава Барлог, подчертавайки позицията си, като използва горен регистър за написаното. „Ние всички искрено искаме да пуснем най-гладкото/лишено от бъгове преживяване. Понякога (почти) успяваме. Понякога не. Но това никога не се случва, защото не сме опитали“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари