Cyberpunk 2077 загуби възможността да се състезава за „Игра на годината“ в тазгодишното издание на The Game Awards, едно от най-големите събития в света на видеоигрите, предава Gamerant.

Организаторът на събитието Джоф Кийли обяви, че играта няма да бъде включена в гласуването за престижната награда заради поредното забавяне на излизането на играта с близо месец. Правилата за включването в подбора за съревнованието трябва да са излезли преди конкретна дата, което в случая е 15-ти ноември. Очакваше се, че ще бъде направен компромис за Cyberpunk 2077, но това няма да се случи. Ако CD Projekt RED бяха пуснали играта на анонсираната по-рано тази година дата – 19.11, то тя щеше да бъде включена, допълва изданието. Така, играта ще може да вземе участие в конкурса през 2021.

По-рано тази седмица ви предадохме за решението на CDPR да отложи за пореден път излизането на Cyberpunk 2077 – решение, предизвикало значителен шум в Мрежата, както и кратковременно понижение на акциите на компанията. То беше аргументирано с нуждата от повече време за тестване и допълнителни дейности по всичките девет версии на играта. Това, което беше необичайно в случая е, че студиото вече беше обявило, че тя е станала „златна“, т.е. дискът с пълната версия на Cyberpunk 2077 е готов да влезе в серийно производство. Друга любопитна подробност тук е, че само два дни преди анонса за отлагането на премиерата на играта, CD Projekt RED се появиха в Twitter да уверят, че Cyberpunk 2077 ще си излезе по план.

И откъде идва това разминаване? По-рано тази седмица Game Informer публикува материал, според който самият екип, занимаващ се с комуникацията на CDPR в социалните мрежи, не е бил наясно с това забавяне. Потвърждава се също така информацията, че по-голямата част от хората, които работят по играта също не са били в течение. Това съобщава медията, която след анонса за отлагането се свързва с няколко разработчика от полското студио.

Що се отнася до това разминаване, то се оказва, че то не е в резултат на сбъркана комуникация между ръководството и служителите на CDPR. По силата на полското (или по-скоро на европейското) законодателство, компаниите с повече от 1000 души в страната не могат да споделят информация от този род със служителите си, освен ако те не са подписали споразумение да не разкриват споделената им информация. Това изискване е с цел да се предотвратят всякакви опити за борсови и стокови манипулации с информация, която не би трябвало да е достъпна за трети страни. И още нещо. Хората говорили с Game Informer по въпроса дискутират също така интересния факт, че играта бива забавена след анонса за достигането на „златния“ ѝ статус – необичайно положение в гейм пространството. Според тях, играта си е готова, играе се от край до край без проблеми. Единствено версиите за Xbox One и PlayStation 4 било нужно да бъдат „пипнати леко“. Причината, поради която CDPR не са избрали традиционния в подобни случаи подход – да издадат играта по план, а в деня на излизането ѝ да пуснат обновление, с което да решат евентуални проблеми е, че те искали за Cyberpunk 2077 „перфектен старт“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари