Remedy не възнамерява да изоставя сингъл преживяванията

0
111

С все по-засилващото се присъствие на постоянни онлайн светове на игри, като в Destiny и в Anthem, привлекателността за по-младите геймъри към Battle Royale жанра и появата на „живите“ услуги, все по-често чуваме позиции за залеза на традиционните сингъл преживявания – дискусия, която едва ли скоро ще заглъхне. Наскоро самата Ейми Хененинг, дългогодишен сценарист на Uncharted и уважавано име в индустрията, сподели мнението си, че днес е трудно да продадеш едно традиционно сингъл преживяване.

Remedy Entertainment, финландското студио зад игри, като Alan Wake, Max Payne и Quantum Break, както и на предстоящата Control, споделиха в послание отпреди три години, желанието си да акцентират повече на мултиплейърни заглавия. Но в същото време да не изоставят това, в което са добри – а именно, традиционните сингъл игри. Направиха го и тези дни, заявявайки своята преданост именно към този тип преживявания.

„Не, не се отклоняваме от сингълплейър игрите“, обяснява Томас Пуха, директор по комуникациите към Remedy, в интервю за VG24/7. „Желая да наблегна на едно конкретно схващане, а то е, че много хора от Remedy сме тук от доста време. Не, че винаги сме искали да правим точно едни и същи неща. Мнозина от нас харесват много мултиплейърните игри. Но разбира се и друг тип игри. Така че нещата тук стоят по горе-долу по следния начин в разговорите ни: „Би било забавно да се опитаме да направим нещо и да намерим пътя си в света“, но в Remedy внимаваме много с какво се захващаме. И си има добра причина за това“, заключава Пуха.

Що се отнася конкретно до Control, то Пуха разкрива, че Remedy вече работят по следдебютното съдържание за играта. Вече е известно, че след излизането на играта ще се появят две допълнения, но изглежда, че ще има нещо преди въпросните DLC пакети.

„Ще има два експанжъна и ще има съдържание, което ще пуснем след излизането на играта и преди експанжъните“, обяснява Пуха.

Control излиза за конзоли и PC на 27.08.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за