Без никакво съмнение големият анонс на отминалия The Game Awards 2019 беше този на новото поколение конзоли на Microsoft. Но на софтуерния фронт също имаше не по-малки изненади – като например първата игра за PlayStation 5 и продължението на The Wolf Among Us.

В края на 2018, Telltale Games, студио известно с гейм адаптациите си по известни комикс и филмови продукции, като Game of Thrones, Minecraft, Batman, The Walking Dead , CSI, Back to the Future и други, обяви, че прекратява своето съществуване. Грешни управленски решения по целия мениджърски фронт, липса на финанси и лош PR доведоха до грубата чистка в студиото, довела в крайна сметка и до неговата смърт. Множество бяха спекулациите, свързани с неговото закриване и бъдещето на няколко проекта, между които и The Wolf among Us, мрачната приказка по комиксите на Бил Уилингъм, която привлече много фенове на работата на студиото. Нямаше съмнение, че втора част на играта няма да има, след като студиото, отговорно за него, вече не съществува, но по време на TGA 2019 дойде и този неочакван анонс.

Скоро след приключване на процесите по закриване на Telltale и обявяването му в несъстоятелност, всички негови активи и технология бяха придобити от LCG Entertainment, като всички почитатели на Telltale гледаха с надежда към компанията, която някои започнаха да наричат „новия Telltale“. Но втори подобен Telltale едва ли ще има. Все пак студиото се е постарало да привлече основните движещи сили зад първата игра и уверяват, че The Wolf Among Us 2 няма да разочарова феновете на първата игра.

 

„Ние чувствахме, че е от изключителна важност да върнем обратно творческия колектив, оглавявал играта“, споделя тази седмица в интервю за Forbes изпълнителният директор на възроденото студио Джейми Отил. „Първият приоритет за нас беше наистина свързан със сценаристите и режисьорите на синематиката, тъй като искахме това да е едно истинско продължение – създадено от същите визионери, поднесли ни оригинала“. Самата игра се разработва съвместно с AdHoc Studios, студио, съставено основно от бивши служители, именно на Telltale, някои от които са изиграли ключова роля при създаването на първия The Wolf Among Us.

И още нещо важно, което изтъква Отил – с изключение на някои дребни геймплей подобрения, визията, духа и всичко останало си остава запазено от първата игра.

„За нас беше важно първата игра от „новия“ Telltale да бъде представена в стил, който е сходен с оригиналните игри. Играта ще изглежда и ще се чувства като игра на Telltale“, обяснява Отил. „Ще има промени и подобрения, които са свързани са свързани с новата технологична платформа, която използваме и сме замислили някои интересни геймплей елементи“.

Не чакайте обаче играта скоро.

„Все още не бързаме с анонса на датата на излизане, но мога да заявя, че това няма да се случи през 2020. Ние възобновихме изцяло работата по втория сезон и възнамеряваме да използваме колкото време е нужно, за да поднесем нашата визия по високите стандарти, които имаме“, споделя той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари