fbpx
-1.4 C
София

Brother MFC-B7715DW – верен помощник на малкия и среден бизнес

Най-четени

Ако има класическо универсално решение за малкия и средния бизнес, както и за хората, на които често се налага да копират или принтират много страници текст, то това със сигурност е продуктът, на който ще спрем вниманието си днес.  Става въпрос за MFC-B7715DW на Brother, част от лазерните принтиращи устройства на японската компания.

Като типичен представител на TonerBenefit на Brother мултифункционалното 4 в 1 устройство идва с много възможности и технологични нововъведения.  Като част от серията TonerBenefit, той работи с тонер касета за 2,000 страници, която е на изключителна цена, което значително намалява разходите за печат.

Разопаковане и настройване

Едно от предимствата на модела, които установихме веднага, е че от момента, в който е в кашона до вас, но момента, в който вече принтирате или копирате, минават само няколко минути.

В пакета с B7715DW можем да намерим всичко необходимо, включително и тонер касетата, която позволява печат на 2000 страници. За разлика от много други решения, TonerBenefit устройствата пристигат със стандартни консумативи, а не с такива с редуциран капацитет със самото устройство.

В сравнително компактния кашон могат да се намерят захранващ кабел, телефонен кабел, ръководство за безопасност, диск със софтуер, стартови консумативи, ръководство на потребителя, гаранционна карта и ръководство за бързо инсталиране.

Външен вид

Мултифункционалното устройство е направено от много качествена пластмаса – поликарбон. Моделът има специално покритие, така че да се амортизира по-бавно, а на практика върху него много трудно личат отпечатъци, драскотини или прах. Почистването на B7715DW е изключително лесно, така че можете да го разположите както намерите за добре, дори в кухнеския бокс или някаква обща част, до която всички имат достъп.

Управление

Можете да боравите с B7715DW дистанционно, но и посредством неговия удобен LCD екран, който се вижда в предната част на корпуса. Отделни бутони има за повечето необходими дейности, които можете да извършвате с модела. Това дава възможност за много бърза работа, а подредбата и означенията им са много лесни, така че всеки, дори и този, който се сблъсква за първи път с подобрени модели би се справил с лекота.

Най-свързаният офис помощник

Инсталирането B7715DW и използването му от всички потребители в офиса е изключително лесно. То има самостоятелен Ethernet порт, с който може да стане част от вашата мрежа, а в този ценови клас това си е рядкост.

Разбира се, остава опцията за свързване и към един компютър чрез USB 2.0 интерфейса. Също толкова лесно е да принтирате директно от смартфон или таблет (чрез Wi-Fi Direct), като за това ще ви е необходим само софтуера, заложен в мобилното ви устройство, тук като MFC-B7715DW поддържа още Google Cloud Print, Air Print, както и Brother print services plugin.

Тук трябва да споменем и нещо, на което Brother много държат при изработката на своите модели. Това е сигурността. Като част от мрежата или при безжичната връзка с мобилно устройство – криптирането на TonerBenefit серията на Brother е през SSL, така че данните на потребителите да са защитени. В настройките има още неща, касаещи сигурността и нивата на достъп, които потребителят може да организира сам, така че най-добре да отговаря на нуждите му.

Печат

Едно от най-големите предимства на устройството е високата скорост на печат. Моделът позволява до 34 страници в минута. Отлична е и скоростта що се касае до стартирането и започването на всяка задача заради достатъчното и бърза памет (128 MB) в комбинация с мощен процесор за този клас устройства от 600 Mhz.

Скенер

Моделът има CIS сканер, като при сканиране максималната резолюция е до 600 x 2400dpi от документното стъкло, до 600 x 600dpi от ADF и до 19200 x 19200dpi, когато се използва метода на софтуерна интерполация.

Копирна машина

MFC-B7715DW работи отлично и в този режим. Тук максималната резолюция на копираните материали може да е 600х600dpi. Има оставена възможност потребителя да регулира сам увеличение и намеление от 25 до 400%, така че да отговаря на нуждите му. Скоростта отново е до 34 копия в минута.

Факс

Ако имате нужда от тази услуга, можете да използвате Brother MFC-B7715DW и в тази му роля. Свързването е лесно, а скоростта макар и малко по-ниска – 33.6 kbps позвоялват да използвате машината безпроблемно и така. Не са малко бизнесите, които все още разчитат на този вид комуникация, така че за цената си – това отново е предимство.

Практично и бързо

MFC-B7715DW има специална ADF функция, която позволява подаване на до 50 листа автоматично. По този начин, независимо дали сканирате или копирате нещо, имате възможност да го направите изключително бързо и чисто, като редът остане водещ.

Още едно предимство

Устройството работи чудесно по предназначение, но има още едно предимство, което го праща пред доста негови конкуренти. То е много тихо, което като цяло се отнася и за другите модели от серията TonerBenefit. Няма проблем да го разположете и сред доста работещи хора, защото работата с него не създава никакъв дискомфорт на околните. Според официалните замервания шумът, който се издава от модела не надвишава 44 db, което е силно колкото шепот на човек. MFC-B7715DW е компактно и тихо устройство, който няма да ви смущава, докато работите или осъществявате телефонни разговори.

Енергийна ефективност

Едно от нещата, на които традиционно малко потребители обръщат внимание е това колко енергийно ефективно е устройството. За онези потребители, за които това има значение имаме отлични новини. Консумацията на ток е редуцирана до 475W при печат, 42W в режим Готовност, 260W при печат в Тих Режим и 6.2W режим Standby.

Дългосрочно намаляване на разходите

При дългосрочно използване моделът е в състояние да редуцира чувствително ежедневните разходи за печат. Устройствата от TonerBenefit на Brother идват с оригинален тонер за 44 лв с ДДС. За безпроблемен и качествен печат, ползвайте оригинал. Brother MFC-B7715DW е мултифункционалното устройство, на което да разчитате, да има бърз печат и да е лесно за употреба.

В крайна сметка

Продуктите на Brother традиционно се отличават с качество и японска педантичност на изпълнение. MFC-B7715DW не прави изключение и е чудесно решение за всеки, който търси мощен офисен инструмент за принтиране и копиране. Скоростта му на работата, тихата работа и практичния дизайн са основните неща, които ни харесват. Не на последно място обаче е възможността за редуциране на разходите за този вид дейности, подобно на цялата серия TonerBenefit. Качеството на Brother позволява на компанията да предлага модела на пазара с гаранция от цели 3 години след регистрация на сайта им, което надвишава това при много конкуренти. Със сигурност обаче моделът ще работи много по-дълго в общия случай.

Обща информация

Тип на принтера Черно-бял
Функции Печат, Копиране, Сканиране, Факс
Размер на дисплея Двуредов LCD дисплей
Клас на лазера Клас 1 Лазерен продукт (IEC60825 – 1:2014)
Памет 128MB
Процесор 600MHz
Технология Лазерен

Възможности за свързване

Възможности за свързване Кабелна мрежа, Безжична
Локален интерфейс Hi-Speed USB 2.0
Wi-Fi Direct Директен печат от безжични устройства, без необходимост от безжична точка за достъп.
Интерфейс за кабелна мрежа 10Base-T/100Base-TX
Интерфейс за безжична мрежа IEEE 802.11b/g/n

Възможности за свързване с мобилни устройства

Поддържа AirPrint, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print, iPrint&Scan, Brother Print Service Plugin, Mopria

Копиране

Резолюция До 600 x 600dpi
Процент на увеличение/намаление От 25% до 400% със стъпка през 1%
Скорост на черно-бяло копиране, A4 34 копия в минута
N в 1 Да

Размери и тегло

С кашон 580 (W) x 517 (D) x 434 (H) mm
С кашон 15.1 кг
Без кашон 410 (W) x 398.5 (D) x 318.5 (H) mm
Тегло 12.0 кг

Условия на околната среда

Консумация на електроенергия 475W при печат (42W в режим Готовност, 260W при печат в Тих Режим, 6.2W режим Почивка
Налягане на звука 30dBA в състояние на отговорност, 44dBA при печат в Тих режим
Типична консумация на енергия 0.471 kwh/Седмично

Изпращане по факс

Факс модем 33.6 kbps
Интернет факс Да
PC Fax Изпращане и Получаване

В кашона

Съдържание Захранващ кабел, Телефонен кабел, Ръководство за безопасност, Диск със софтуер, Стартови консумативи, Ръководство на потребителя, Гаранционна карта, Ръководство за бързо инсталиране

Спецификации на носителите

Типове и размери Стандартна тава – A4, Letter, A5, A5 (Long Edge), A6, Executive, Тава за ръчно подаване – Ширина от 76.2 до 215.9 mm, Дължина от 127 до 355.6 mm (Автоматичният двустранен печат поддържа само А4), ADF (Автоматично листоподаващо устройства) – Ширина от 147.3 до 215.9 mm, Дължина от 147.3 до 355.6 mm
Тегла Стандартна тава – Обикновена и рециклирана хартия (от 60 до 163 g/m2), Тава за ръчно подаване – обикновена, рециклирана хартия, висококачествена хартия и пликове (от 60 – 230g/m2)

Мрежа

Wi-Fi Direct™ Да
Кабелна мрежа 10Base-T/100Base-TX
Защита на кабелната мрежа SMTP-AUTH, SSL/TLS, SNMP v3
Безжични приложения Да
Безжична мрежа IEEE 802.11b/g/n (Infrastructure Mode/Ad-hoc Mode) IEEE 802.11g (Wi-Fi Direct)
Защита на безжичната мрежа WEP 64/128 bit, WPA-PSK (TKIP/AES). WPA2-PSK (TKIP/AES), SMTP-AUTH, SNMP v3
Поддръжка на безжична настройка Да

Операционни системи и софтуер

Поддържа Windows® 10 (32 & 64 bit editions),Windows® 8/8.1 (32 & 64 bit editions), Windows® 7(32 & 64 bit editions), Windows® Server 2012R2, Windows® Server 2012, Windows® Server 2008R2, Windows® Server 2008 (32 & 64 bit editions). Note that Windows® Server supports network printing only. macOS X 10.8.x or greater. Linux CUPS, LPD/LPRng (x86/x64 environment)За най-новата версия на фърмуера, актуализация на софтуера и информация за съвместимост с ОС, моля, посетете http://support.brother.com

Боравене с хартията

Подаване на хартия Стандартна тава за 250 листа, Тава за ръчно подаване – 1 лист, ADF – 50 листа
Изходяща хартия 120 листа с лицето надолу / 1 лист с лицето нагоре (прав път на хартията)

Печат

Скорост на двустранен печат, A4 До 16 изображения в минута
Стандартна скорост на печат, A4 До 34 страници в минута
Резолюция 600 x 600dpi, HQ1200 (2400 x 600dpi)
Автоматичен двустранен печат Да
Емулации PCL6, BR-Script3 (PostScript®3TM Language Emulation), PDF Version 1.7
Време за излизане на първата разпечатка По-малко от 8.5 секунди
Препоръчителен месечен обем До 2,000 страници

Сканиране

Двустранно сканиране Не
Резолюция До 600 x 2,400dpi (от документното стъкло), До 600 x 600dpi (от ADF) До 19,200 x 19,200dpi (интерполирана)
Скорост 23.6/7.5 ipm (черно-бяло/цветно) ADF
Тип на скенера CIS

Функции за защита

Защитен печат Да
Защитен печат с SSL Да
Заключване на настройките Да

Решения

Поддържа PrintSmart SecurePro, PrintSmart CostControl, Box, Dropbox, Evernote, Google Drive, iPrint&Scan, OneDrive, OneNote

Консумативи и аксесоари

Консумативи Стартова тонер касета – 2 000 страници*, Стандартна тонер касета (TN-B023) – 2 000 страници*, Барабан (DR-B023) – 12,000 A4 страници *Приблизителен капацитет в съответствие с ISO/IEC 19752

Гаранция

Гаранция 24 месеца стандартна гаранция36 месеца след безплатна регистрация на www.brother.bg

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Удобство при работа
Свързаност
Управление
Шум на устройството
Цена/качество
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Ако има класическо универсално решение за малкия и средния бизнес, както и за хората, на които често се налага да копират или принтират много страници текст, то това със сигурност е продуктът, на който ще спрем вниманието си днес.  Става въпрос за MFC-B7715DW на...Brother MFC-B7715DW - верен помощник на малкия и среден бизнес