Финландската компания HMD Global постепенно възражда марката Nokia от пепелта.

Излизането на смартфона Nokia 9 се очаква да докаже, че HMD Global е готова и за експерименти, и може да създава собствени достойни флагмани. Сега се появи нова снимка на Nokia 9, която по нищо не прилича на появилите се преди това рендери и изображения.

Според тази информация, финландската компания смята да размаже конкуренцията с нов смартфон с безрамков екран, в който всички рамки са много тънки, както и с трите обектива на задния панел. Дизайнът малко прилича на Xiaomi Mi Mix, но долната рамка я няма. Скенерът за пръстови отпечатъци на Nokia 9 е вграден директно в екрана и е станало възможно предния панел всъщност да е само екран.

Най-характерният момент е наличието на тройна камера на задния панел, обективите на която са поставени вертикално. Според изтеклата неофициална информация, тяхната резолюция е 41 МР, 20 МР и 9,7 МР. Използва се оптика на Zeiss.

Досега се считаше, че Nokia 9 ще има камера с няколко обектива, които се завъртат на револверен принцип. Но тук виждаме, че обективите са три и са поставени вертикално. Стига разбира се, представените две снимки да са истински.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
КънчоРедовен потребителКатерина ЙордановаЕмил ОмайскиIvan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
e-mil
e-mil

„… тройна камера… обективите на която… тяхната резолюция е 41 МР, 20 МР и 9,7 МР.“

Резолюцията на обективите се мери не в мегапиксели, а в линии на мм. Това за което говорите са три сензора.

И сега е моментът да признаете, че още Нокия 1020 имаше 41 мегапиксела, а не както лъжете, че Huawei P20 бил с най-многото в историята – 40 мп.

sdfg
sdfg

Всъщност Nokia 808, който е дори с по-голям сензор от 1020, който също е по-голям от P20 Pro. 🙂

Редовен потребител
Редовен потребител

Всъщност Nokia 808 е с най-голям (> 30MP) като физически рамери изполваема площ сензор, но е с 38 MP (ефективни), а Nokia ги екстраполираха го 41 MP, а на Nokia 1020 е на най-големия като MP сензор – 41 ефективни.

G ssh k/
G ssh k/

Имам huawei p20 има 30 пъти по хубава камера от nokia 1020,808

Ivan
Ivan

Хем безрамков, хем рамките били много тънки :)). А стига вече с тия безрамкови телефони!!!

Емил Омайски
Емил Омайски

А виждате ли някъде предната камера и сензора за близост?

Катерина Йорданова
Катерина Йорданова

Това е разпъната лумиа 920. Според мен е фейк.

Кънчо
Кънчо

Само аз ли виждам около 5-те мм(мимимум) РАМКИ КОИТО ВСЕКИ „БЕЗРАМКОВ“ телефон има…. баси тия на кви ни правят изкара БЕЗРАМКОВИ ТЕЛЕФОНИ… спрете да ги пишете тия глупости най-безрамковия телефон който мога да кажа горе долу няма такова растояние от дисплея е на doogge mix3 или 4 май беше който не е излезнал който за сметка на тва е баси тухлата ОЩЕ БЕЗРАМКОВИ ТЕЛЕФОНИ НЯМА стига с тия „сензаций“….