Gorilla Glass

Продукцията на компанията Corning е добре позната от мобилните устройства – именно нейните закалени стъкла защитават екраните на смартфоните. Неотдавна Corning представи шестото поколение на закаленото стъкло Gorilla Glass за защита на дисплеите, което е особено подходящо и за задните панели на телефоните.

С времето, Gorilla Glass 6 навярно ще получат всички смартфони. Но в условията на най-жестока конкуренция, всеки производител иска да бъде пръв. По този начин е възможно да бъдат привлечени повече потенциални купувачи.

Досега, Samsung винаги бе първата компания, която използва новите стъкла на Corning. Но ситуацията на пазара се промени, понеже китайските производители започнаха да правят отлични смартфони. В своята страница в Twitter, компания Corning публикува официално съобщение, че първият смартфон със закаленото стъкло Gorilla Glass 6 ще представи именно Oppo. Не се казва, кой ще е моделът. Но според слуховете в Глобалната мрежа, китайската компания е почти готова със смартфоните Oppo R17/R17 Pro и Oppo F9/F9 Pro. Явно тези смартфони ще бъдат първите, получили закаленото стъкло от шесто поколение.

Corning представи Gorilla Glass 6 преди две седмици, като бе акцентирано, че издържа на 15 падания върху твърда повърхност от височина един метър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари