9.7 C
София

През 2022 година OnePlus и Oppo ще обединят в едно фирмените среди OxygenOS и ColorOS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на компанията OnePlus и продуктовият директор на Oppo Пийт Лау съобщи, че скоро ще бъде осъществено сливането на фирмените потребителски интерфейси OxygenOS и ColorOS в една нова уникална платформа за мобилни устройства.

Така наречената унифицирана фирмена среда ще бъде адаптирана за устройствата на OnePlus, за да се запази статута на „чисто и леко програмно осигуряване“, което е много важно за феновете на този бранд. Гари Чен, който е ръководител на направлението OxygenOS, бе назначен и за ръководител на разработването на новата операционна система. Освен това, зареждащите програми на OnePlus ще бъдат оставени отключени, като по този начин всеки желаещ ще може да изучи предлагания нов фърмуер.

Очакванията са повечето промени да бъдат вътрешни. Работата върху обединяването вече започна с версиите OxygenOS 12 и ColorOS 12. Според думите на Лау, съвместните усилия на разработчиците и програмистите от двете компании са довели до по-бързото и по-качествено компилиране на новия фърмуер.

Представянето на новата мобилна фирмена среда ще бъде осъществено с анонса на флагманските смартфони OnePlus, които ще излязат през 2022 година. Някои мобилни устройства от сегашната серия OnePlus 9 ще получат новия фирмен потребителски интерфейс в рамките на следващото голямо обновяване на Android.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини