fbpx
-0.3 C
София

Товарният космически кораб Тянчжоу-3 успешно се скачи с китайската космическа станция

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Товарният космически кораб Тянчжоу-3 успешно се скачи с основния модул Тянхъ на китайската орбитална станция. Той достави техническо оборудване и хранителни припаси за втората пилотирана експедиция, която трябва да пристигне на китайската космическа станция в началото на месец октомври тази година.

Новата модулна орбитална станция за Китай е третата поред, като досега извежданите в орбита космически станции тип Тянгун бяха съставени от само един модул. Новата орбитална станция ще се състои от основния модул Тянхъ, който бе изведен в околоземна орбита през месец април тази година и лабораторните модули Вентян и Ментян, които ще бъдат изведени в орбита съответно през май-юни и август-септември следващата година. Изграждането на цялата китайска орбитална станция ще отнеме около 2 години, като през това време до нея ще летят четири екипажа и четири товарни космически кораба. Китайската космическа станция е проектирана за използване в продължение на 10-15 години.

Извеждането на товарния космически кораб Тянчжоу-3 в космоса стана с помощта на ракетата носител Чжанчжън-7. След 7 часа и след извършването на шест маневри, корабът се скачи с модула Тяхнхъ, който към днешен ден се намира в орбита на височина 380 км и наклон 41,5 градуса.

Корабът достави общо около шест тона товар, включително научна апаратура и храна за втората пилотирана експедиция, която трябва да пристигне в началото на месец октомври с помощта на кораба Шънчжоу-13.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини