Публикуваха характеристиките на първия AMD Ryzen процесор за смартфони

3
2920

Миналата година Samsung и AMD сключиха договор за съвместна работа в областта на разработване на процесори с интегрирана графика на базата на архитектурата RDNA 2. А сега в уеб пространството се появи първата информация за нов чип с име AMD Ryzen C7, който се очаква да стане по-производителна алтернатива на системите върху чипа предлагани от Qualcomm и MediaTek на мобилния пазар.

Според това изтичане на вътрешна информация, това е 8-ядрен чип, произвеждан чрез 5 нанометров технологичен процес, който разполага с 2х ядра Gaugin Pro на базата на съвсем скоро анонсираната архитектура ARM Cortex-X1 (тактова честота 3,0 GHz), 2х Gaugin ядра (Cortex-A78, 2,6 GHz) и четири икономични Cortex-A55 ядра (2,0 GHz). Интегрираната графика работи с честота 700 MHz и има 4х ядра RDNA 2. Според тази информация, новият GPU с 45% превъзхожда Adreno 650 по отношение на производителността. И още, това графично ядро има хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите и на технологията за компресия на текстурите Variable Rate Shading (VRS).

От останалите възможности на тази мобилна платформа на AMD можем да изброим поддръжката на LPDDR5X оперативна памет, UFS 3.1 флаш дискове и наличието на Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 и интегрирания 5G модем. Според различната неофициална информация, новата SoC ще се използва не само в смартфоните и мобилната индустрия, но ще стане основа и за създаването на портативни конзоли от ново поколение.

5 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари