Първите устройства с Windows 10 за ARM архитектура се очакват в края на тази година

0
26

През месец декември миналата година Microsoft обяви, че пълноценната Windows 10 ще работи на таблети и лаптопи с ARM процесорите на Qualcomm. В средата на тази ОС ще могат да се стартират и изпълняват класическите десктоп програми чрез емулация x86 архитектурата. A първият процесор с поддръжката на Windows 10 ще бъде Snapdragon 835.

След това знаменателно изявление досега нямаше никаква информация за ОС Windows 10 за ARM архитектура. Но на голямото изложение MWC 2017 в Барселона, Qualcomm каза малко повече.

Според старшия вицепрезидент на Qualcomm, реакцията към Windows 10 за ARM е била положителна, а мрачните спомени за колосалния провал на Windows RT са останали в миналото. Сега Microsoft и Qualcomm са си поставили основната задача да покажат на потребителите, че Windows 10 за ARM е стандартна „десетка“, която няма нищо общо с RT.

Qualcomm добави, че първите мобилни устройства, работещи под управлението на Windows 10 за ARM, с новия процесор Snapdragon 835 ще се появят в края на 2017 година. Но Qualcomm не очаква „взривен интерес“ и излизането на пазара ще бъде внимателно.

Qualcomm каза още, че цените на тези устройства ще бъдат привлекателни. Не се знае какви точно цени има предвид производителят, но е добре, че работата върху Windows 10 за ARM продължава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари