Юристите на Apple може влязат в затвора заради продажбите на iPhone в Китай

2
1606

Официалните представители на Apple в Китай може да влязат в затвора или минимум да не получат визи за напускането на страната. Изданието Global Times China съобщи, че именно това ще се случи, ако американската компания продължи да игнорира съдебната забрана за продажбите на iPhone в Китай.

Юристът, защитаващ интересите на Qualcomm в съда заяви, че в съответствие китайската правна система, Qualcomm има право да поиска от съда налагане на глоба за четиримата законни представители на Apple в Китай, да ги задържи или да им забрани да напускат страната“ – пише Global Times China.

Недоволството на Qualcomm е породено от пренебрежителното отношение на Apple към съдебното решение за продажба на редица модели iPhone в Китай. Причината за това решение е нарушаването на патенти, собственост на американския производител на процесори. Конфликтът се изостри от факта, че Германия незабавно се почини на съдебното решение и прекрати продажбата на съответните модели iPhone. Но продажбите на iPhone в Китай продължават.

Apple се опита да заобиколи забраната на китайския съд, като промени анимацията в iOS. Юристите на Qualcomm счетоха това за подигравка, а не за опит за решаване на конфликта.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борисов
Борисов

Влязат ли в затвора, ще ядът само ориз и плъхове! Възможно е дори да станат комунисти!

TNT
TNT

така трябва да се действа.
дано да ги закопчаят тия плъхове.