fbpx
-11.2 C
София

Apple предупреди полски прокурор за възможно хакване на неговия iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Apple предупреди полския прокурор Ева Врзосек за това, че нейният iPhone е бил хакнат с помощта на шпионския софтуер Pegasus и че тя навярно е следена.

Порталът ThinkApple съобщи, че прокурорът е получила уведомление от Apple за възможна атака от страна на държавни служби срещу нейния iPhone, като атаката е осъществена с помощта на Pegasus. Тя публикува туит, с който поиска обяснение от министъра на правосъдието. Публикувана е и част от текста, който Apple използва за предупреждаване за възможно хакване.

„Внимание! Държавно спонсорирани хакери атакуват вашия iPhone. Apple счита, че вие сте обект на спонсорирани от правителството хакери, които се опитват дистанционно да проникнат във вашия iPhone. Най-вероятно това е свързано с вашата работа. Ако атаката е била успешна, хакерът може да получи отдалечен достъп до вашите конфиденциални данни, съобщения и дори камерата и микрофона. Възможно е това да е фалшива тревога, но ние ви препоръчваме да се отнесете към това предупреждение колкото се може по-сериозно.

Спонсорираните от държавата хакери са много добре финансирани и умели, като техните атаки с течение на времето се усъвършенстват…“

Това е само част от уведомлението, получено от полския прокурор Врзосек. Предполага се, че нейното следене е започнало след разследването на провеждането на президентските избори в Полша.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини