CES 2019: анонс на първата гъвкава акумулаторна батерия J.Flex

0
585

Южнокорейската технологична компания Jenax заяви, че нейната гъвкава акумулаторна батерия е първият в света подобен продукт и може да промени света на мобилните устройства. Новата батерия носи името J.Flex, така се нарича и използваната в нея нова технология.

Ден преди началото на голямото изложение Consumer Electronics Show в Лас Вегас, популярният уеб портал androidheadlines.com съобщи, че Jenax ще се възползва от възможностите, които предлага изложението, за да покаже своите нови гъвкави батерии.

J.Flex ще бъде подробно представена на 9 януари тази година по време на Digital Health Summit – важна част от CES 2019. Първото поколение гъвкави батерии J.Flex е специално разработено за медицинските устройства, но те са подходящи и за потребителските смартфони и смарт часовници. Въпреки съвсем новата конструкция, в новата батерия се използват същите литиевойонни клетки, което може да се тълкува, че новите батерии няма да бъдат много по-скъпи. Новият форм фактор ще даде възможност на производителите да предложат мобилни устройства с по-елегантен дизайн.

Презентацията на Jenax по време на CES 2019 ще бъде съпроводено с изявление на компаниите Philips, Abbott и Johnson & Johnson, добре известни със значителните си инвестиции в цифровите технологии за подобряване на здравето.

Технологията на Jenax е особено полезна за съвременните смартфони. Samsung и редица други производители възнамеряват да представят сгъваеми смартфони, един от компонентите на които е сгъваемата батерия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари