Флагманските смартфони iPhone 8 Plus и Galaxy Note 8 не за дълго останаха най-добрите по качество на фотографиите сред всички устройства на пазара, понеже представеният преди няколко часа Pixel 2 XL излезе на първо място в рейтинга на DxOMark.

Експертите на DxOMark присъдиха на основната камера на новия флагмански смартфон рекордните 98 точки от 100 възможни.

Да си припомним, че само преди броени дни iPhone 8 и Samsung Galaxy Note 8 си поделиха званието на смартфона с най-добра камера в света, понеже и двата телефона получиха 94 точки от 100 възможни. Google Pixel 2 изпревари и двата конкурента с получаването на цели 4 точки повече. Експертите на DxOMark счетоха, че новият смартфон предлага най-добрата камера на пазара.

Качеството на снимките, направени с Google Pixel 2 бе оценено от експертите на 99 точки – на практика най-високият резултат сред всички мобилни устройства. Качеството на видеото получи бал от 96 точки и това е причината средната оценка да е 98 точки, които се оказаха достатъчни за заемането на лидерското място.

Интересно е, че конкурентите iPhone 8 и Samsung Galaxy Note 8 имат двойни камери, а камерата на Google Pixel 2 е единична, но с допълнителни сензори и най-различни технологии. По този начин, новият телефон на Google прави превъзходни снимки – най-добрите, според DxOMark.

Сега мнозина се питат, дали новият iPhone X ще успее да учуди експертите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ak47
ak47

гугъл-а колко пари са им платили на тея специалисти, за да ги изръсят тея глупости.?!?!

ink
ink

тапир

CBR
CBR

Странно е защо не се отбелязва, че в DxOMark точките на Note 8 в частта за снимки са 100 от 100, което е за първи път. Общият резултат пада на всички, заради по-куцото видео, както си пише и в статията.