Флагманските смартфони iPhone 8 Plus и Galaxy Note 8 не за дълго останаха най-добрите по качество на фотографиите сред всички устройства на пазара, понеже представеният преди няколко часа Pixel 2 XL излезе на първо място в рейтинга на DxOMark.

Експертите на DxOMark присъдиха на основната камера на новия флагмански смартфон рекордните 98 точки от 100 възможни.

Да си припомним, че само преди броени дни iPhone 8 и Samsung Galaxy Note 8 си поделиха званието на смартфона с най-добра камера в света, понеже и двата телефона получиха 94 точки от 100 възможни. Google Pixel 2 изпревари и двата конкурента с получаването на цели 4 точки повече. Експертите на DxOMark счетоха, че новият смартфон предлага най-добрата камера на пазара.

Качеството на снимките, направени с Google Pixel 2 бе оценено от експертите на 99 точки – на практика най-високият резултат сред всички мобилни устройства. Качеството на видеото получи бал от 96 точки и това е причината средната оценка да е 98 точки, които се оказаха достатъчни за заемането на лидерското място.

Интересно е, че конкурентите iPhone 8 и Samsung Galaxy Note 8 имат двойни камери, а камерата на Google Pixel 2 е единична, но с допълнителни сензори и най-различни технологии. По този начин, новият телефон на Google прави превъзходни снимки – най-добрите, според DxOMark.

Сега мнозина се питат, дали новият iPhone X ще успее да учуди експертите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари