Още миналата година Microsoft каза, че вече няма интерес да продължава разработването на платформата Windows Phone. Поддръжката на мобилната операционна система продължава, но днес софтуерният гигант съобщи, че от 20-ти февруари променя някои неща.

От 20 февруари тази година, притежателите на смартфони, работещи под управлението на Windows Phone 7.5 и 8.0 ще престанат да получават Push уведомяванията, понеже Microsoft реши да ги изключи. Това означава, че всички уведомявания от месинджърите, социалните мрежи и други места, просто ще престанат да работят. И още, в съобщението на корпорацията се казва, че функцията за намиране на телефона също ще престане да работи, понеже сървърите, отговорни за нейната работа, скоро ще бъдат изключени.

Представител на Microsoft каза, че срокът на поддръжката на операционните системи Windows Phone 7.5 и 8.0 е вече изтекъл и тяхната поддръжка започва да се прекратява. Push уведомяванията ще могат да получават притежателите на смартфони с ОС WP 8.1 или по-нова. Но по тази логика, и тези потребители могат да останат без система за уведомления и други полезни функции.

Няма как да не споменем, че Apple например, и до днес осигурява получаването на Push уведомления за смартфоните като например iPhone 3Gs, които работят с iOS 6, излязла преди 5 години.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Microsoft подведе притежателите на смартфони с ОС Windows Phone"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Андроид отдавна
Андроид отдавна

Не че ми е проблем, ама какво по дяволите е общото между push известията и поддръжката?!?!?! Освен че ОС-то на тия телефони беше боклуче, самите телефони също бяха боклученца.

Анонимен
Анонимен

На кратко твоя телефон е регистриран в сървърите на M$ с уникален номер и при известие от 3ти сайт те не пращат съобщението директно до теб, а до уникалния номер към сървъра на M$. От там M$ го праща до твоя телефон чрез този този уникален номер до твоето регистрирано устройство.

Хейтър
Хейтър
Хора които не са ползвали да мълчат , сега с жена ми сме с андроиди , имаме и два майкрософта лумии и са много добри телефони , аман от разбирачи, лошото е че програмистите не искат да пишат за уиндоус… Телефоните са добри,здрави с перфектни камери,операционната система(уин10) е много лека ама много , на 4 ядра с 1гб рам няма никакви проблеми , преди да коментирате имайте някакъв опит… Боклуци били, мога да кажа за андроидите това… Сори ама гигантите хуауей и самсунг са пълни ментаци сравнение с майкрософт , само дето плащате марката , нр устройството , имах допир… Виж още »
Пенчо
Пенчо

Естествено че вървяли много леко нали в тая ОС няма нищо. То е една флаш анимациика създадена да събира данни за овчиците които я ползваха нищо повече …. а да имаше функция за обаждане и смс към софтуера за следене за заблуда на овцете.