Nokia смени своето лого за първи път от 60 години насам

6
4561

Финландската Nokia актуализира логото си за първи път от почти 60 години. Компанията заяви, че повечето хора все още асоциират нейния бранд с мобилните телефони, въпреки че този бизнес бе продаден преди почти едно десетилетие. Редизайнът има за цел да напомни на потребителите за новата стратегия на компанията.

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia представи актуализираната си стратегия за развитие и ново лого. „Новото лого на компанията символизира една жизнена, динамична и модерна Nokia, демонстрирайки нейните ценности и цели. То е проектирано като символ на съвместната работа„, се казва в официалното прессъобщение на компанията. Агенция Ройтерс отбелязва, че това е първият редизайн на компанията от почти 60 години.

Старото лого съдържаше просто думата Nokia, но сега логото се състои от пет различни форми, които образуват името на компанията. Буквата N е с пресечена дясна вертикална черта, буквата К е с липсващ лява черта, а буквата А е с липсващ елемент.

„В съзнанието на повечето хора ние все още сме успешен бранд за мобилни телефони, но Nokia вече не е това. Искаме да стартираме нов бранд, който ще бъде силно фокусиран върху мрежите и индустриалната цифровизация“, заяви главният изпълнителен директор на Nokia Пекка Лундмарк. Той добавя, че компанията актуализира бранда, за да „отразява това, което сме днес – лидер в иновациите в сегмента на B2B технологиите.

Новото лого отразява подновяването на стратегията на Nokia, която има за цел да ускори своето развитие в шест основни направления.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари