fbpx
-0.3 C
София

Qualcomm харчи милиарди долари, за да спре продажбите на iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone в Германия, поради нарушаване патентите на Qualcomm от страна на Apple. За да се спази това съдебно нареждане Qualcomm е готов да заплати $1,5 милиарда.

Решението за забраната на продажбите на някои модели iPhone на територията на Германия бе произнесено на 20 декември миналата година. Съдът разпореди на Apple да прекрати продажбите, рекламата и импорта на всички смартфони, нарушаващи патентите на Qualcomm. Корпорацията от Купертино заяви, че ще обжалва това решение, но продължи да продава „забранените“ iPhone чрез външни ритейлъри.

Сега Qualcomm официално заяви, че „съдът е задължил Apple да си прибере от пазара всички нарушаващи патентните закони телефони от всички ритейлъри и всички посредници в Германия„. Но Reuters отбеляза, че един от най-големите германски ритейлъри – Gravis – както преди продължава да продава iPhone 7 и 8.

Според германското законодателство, внесената от Qualcomm сума от $1,5 милиарда гарантира незабавното прилагане на съдебната забрана. Тази сума е предвидена да покрие потенциалната загуба на Apple, ако апелацията доведе до отмяната на това съдебно решение.

Да си припомним, че Qualcomm по същия начин спечели подобно дело и в Китай. Китайският съд взе решение да бъде спряна продажбата на iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X. Но Apple само обнови операционната си система и продължи да продава своите телефони в Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини