Samsung Galaxy S10 5G раздели първото място в рейтинга на DxOMark с Huawei P30 Pro

5
852

Експертите на DxOMark тестваха възможностите на камерите на новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S10 5G. Телефонът получи 112 точки, колкото има и основната камера на Huawei P30 Pro. Тези два флагмански смартфона към днешен ден са лидери в рейтинга на лабораторията.

Да си припомним, че смартфонът Samsung Galaxy S10 5G е оборудван с шест камери: основната камера е четворна, а предната камера е двойна. И двете камери имат ToF (Time of Flight) модул за триизмерно сканиране, функции за работа с допълнена и виртуална реалност, създаване на 3D изображения, поддържат се функциите Video Live Focus и Quick Measure. Основната камера на Samsung Galaxy S10 5G, освен ToF модула включва 12 МР главен сензор с оптика с променлива диафрагма f/1.5-2.4, 12 МР телефото модул с апертура f/2.4, 16 МР широкоъгълен модул с ъгъл на виждане 135 градуса с фиксиран фокус и светлосила f/2.2. Четворната камера разполага със система за оптична стабилизация на изображението.

В тестовете на DxOMark основната камера на смартфона Samsung Galaxy S10 5G получи 112 точки, колкото има и Huawei P30 Pro. Но разпределението по категории е по-различно. Моделът Galaxy S10 5G е малко по-слаб при снимките – 117 точки срещу 119, предимно заради хибридното увеличение, използвано в китайския телефон. Но си възвръща изпуснатото при записа на видео – 100 точки срещу 97. При това Samsung Galaxy S10 5G е първият смартфон, който е получил 100 точки при записа на видео. Освен това Galaxy S10 5G (112/117/100) демонстрира значително по-добри резултати (112/117/100) от Galaxy S10+ (109/114/97), при който се използва същият модул камери, но няма ToF сензор.

Експертите на DxOMark похвалиха камерата на Galaxy S10 5G при правенето на снимки за точния баланс на бялото и правилното изобразяване на цветовете в повечето случаи, за точната експонация и много добрия динамичен диапазон, за бързата и точна система за автоматично фокусиране, хубавия боке ефект с добър градиент на размиване. Отлични впечатления направиха снимките с използването на светодиодната фотосветкавица. Има и някои проблеми. Това са артефакти в изображението при много ниска осветеност, по-ниска детайлност в краищата на кадъра, възникването на ореоли. Има загуба на много детайли при мащабиране на сцената, особено при големи разстояния.

Що се отнася до видеото, камерата на Galaxy S10 5G демонстрира отлична детайлност на изображението както при снимане на видеа навън, така и в помещения със слаба осветеност. Освен това записът на 4К видео също демонстрира отличен резултат. От недостатъците се изброяват изкривявания при високо контрастните сцени и леко нестабилната експонация при заснемане на видеа при много слаба осветеност.

Предната камера на Galaxy S10 5G показа резултат от 97 точки – 101 точки за правене на снимки и 90 точки при запис на видео. Това е малко по-добре от Galaxy S10+ (96/101/88), който досега бе на първо място в рейтинга за предните камери. По този начин, Galaxy S10 5G към днешен ден е смартфонът с най-добра камера на пазара.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ЖивкоimeКьорав конХанку Брат Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ханку Брат
Ханку Брат

Язък им за рекламата на Хуйовей 🙂

ime
ime

Ако ще и за 200 точки да си платят, камерите им пак се насират от заостряне и мажене и крайния резултат изобщо не може да се сравнява с p30 pro

Кьорав кон
Кьорав кон

Голям си разбирач. Скоро имаше обява в DxOmark, че набират сътрудници. С компетентното и изчерпателно си мнение ще те вземат веднага! Между другото аз не съм като теб сигурен кой плаща повече.

ime
ime

Явно разбирам доста повече от теб, щом си нямаш на представа какво е заостряне и не си го забелязъл в снимките на самсунг, то трябва да си много кьорав… оп ама ти си си кьорав, какво изобщо ти обяснявам?

Живко
Живко

Според мен нс хуавей само рекламите им са хубави , нишо друго .Гледай малко сравнение ,камерата на s10 е по-добра от п30 про.За видеото да не говорим.Умрелия китаец е с камера като тел преди 5 години.