fbpx
-3.2 C
София

Samsung Galaxy S11 няма да е лесен за ремонт

Най-четени

Ако мислите да се сдобиете с най-новия и лъскав Samsung Galaxy S11 през идния февруари, ето още един фактор, който трябва да вземете под внимание – ремонтът на устройството може да бъде доста по-труден за ремонт, отколкото предшествениите му от серията Galaxy S.

Според доклад на Elec (SamMobile), Samsung очевидно превключва от обичайното двустранното лепило към едностранно лепило, което може да бъде поставяно само и едниствено от компанията Weldbond в Китай и HD Fuller в САЩ.

Това означава, че телефонът S11 вероятно ще бъде доста по-труден за дисасемблиране и асемблиране, както и запазване на целостта на корпуса и водоустойчивите му свойства, като според анализаторите разликата ще бъде значитнелна в сравнение с моделите от тазгодишната серия Galaxy S10, а разходите за ремонтът на устройствата ще бъдат значително по-високи, отколкото до сега.

Може би този фактор не е чак толккова важен за всеки потребител, като основно всички се фокусираме върху неща като живота на батерията, качеството на камерата, мощността и техническите параметри, но поправяемостта също никак не е фактор, който можем да подценяваме, особено предвид факта, че в някои случаи ремонтите могат да струват значителна част от цената на устройствата.

Под капака

Повечето информация, която получаваме за ремонтируемостта на мобилните устройства по света, както и детайлни прегледи за тяхната сглобка, идва от анализите на експертите от популярния технологичен портал iFixit, който се занимава с десасемблиране на компютри, телефони и много други джаджи, с които ни разкриват на какво залагат производителите в най-новите устройства, които ни продават.

Към момента, все още няма анализ на iFixit за Samsung Galaxy S11, тъй като моделите от тази серия все още не са се появили на бял свят и по официалната информация, която имаме до момента, това ще се случи на мобилното технологично шоу MWC 2020 в края на месец февруари, но е възможно да видим доклад и преди официалното анонсиране на устройството.

От гледна точка на производствените разходи на Samsung, превключването към повече лепило означава по-ниски производствени разходи и дава възможност за още по-тънки рамки на телефоните, но от гледна точка на разходите за ремонт за крайните потребители, нещата не са чак толкова благоприятни.

От друга страна, лепилото дава по-добро ниво на хидроизолация и също така е по-лесно за подмяна, ако се наложи устройството да бъде отворено по някаква причина. Ще трябва да изчакаме до дледващата година, за да видим какви точно производствени промени налагат от Samsung. При всички положения, не очакваме от корейския гигант да направи същата катастрофа с използването на лепило като таблетите Surface на Microsoft, на които от iFixit дадоха най-ниската възможна оценка за ремонтируемост.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини