SoC на Samsung с AMD Radeon графика трябва да излязат след две години

0
456

Преди два месеца компаниите Samsung Electronics и AMD обявиха за сключването на стратегическо партньорство в областта на графиката. Южнокорейският гигант получи лицензите на направлението Radeon Technologies Group и по-точно за архитектурата RDNA, която ще се използва в мобилните системи върху чипа и в други хардуерни продукти на Samsung, в допълнение към предложенията на AMD. Тоест, Samsung ще покрие и други сегменти на пазара, за които не е ставало дума по време на споразумението.

По време на конференцията, специално посветена на финансовите резултати на Samsung, южнокорейската компания потвърди, че нейните планове за използване лицензите и технологиите на AMD излизат извън рамките на създаването само на мобилни SoC. Компанията очаква, че това партньорство ще окаже благоприятно влияние и на конкурентността и бързодействието и на някои други хардуерни продукти на Samsung. Не се уточни дали това ще са други чипове или някакви други графични решения.

Интелектуалната собственост на AMD ще бъде използвана преди всичко в системите върху чипа за смартфони Samsung Exynos. Южнокорейският гигант заяви, че първите SoC с интегрираната графика на AMD ще бъдат представени след две години.

Благодарение на тази сделка Android получи един стабилен източник на редовни доходи под формата на регулярни такси за използването на нейните патенти от страна на Samsung.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари