The Guardian: Huawei представи новите Honor 20 напук на Доналд Тръмп

7
2877

Въпреки американската търговска блокада брандът Honor на Huawei представи двата нови флагмански смартфона Honor 20 и Honor 20 Pro без да се притеснява от Тръмп и неговата администрация.

В новите смартфони Honor се е фокусирал предимно върху техните фотографски възможности.

И двата Honor 20 модела са оборудвани с 6,26-инчов дисплей с резолюция Full HD+ и съотношение на страните 19,5:9. Екранът на дисплея има малък отвор в левия горен ъгъл, в който е поставена предната камера с резолюция 32 МР и диаметър едва 4,5 мм. Скенерът за пръстови отпечатъци е поставен отстрани. И двата телефона се базират на флагманската SoC Kirin 980. Поддържа се технологията за бързо зареждане SuperCharge с мощност до 22,5 W. Няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Младшата версия Honor 20 разполага с 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3750 mAh, като въпреки големия капацитет, дебелината на корпуса е едва 7,87 мм.

Старшият модел Honor 20 Pro предлага 8 GB оперативна памет, 256 GB флаш-диск и акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh. Тук дебелината на корпуса е увеличена до 8,44 мм. Другата разлика е, че в този модел се използва графенова пластина за охлаждане на чипа, която има 1,5 пъти по-висока топлопроводимост от медта.

По-съществени са разликите в основните камери, въпреки, че и в двата случая те са четворни.

Главният оптичен сензор на Honor 20 Pro е с резолюция 48 МР (Sony IMX586) с размер на диагонала 1/2 инча. Сензорът е допълнен с хибридна стабилизация – оптична стабилизация на изображението плюс електронна стабилизация. Обективът на този сензор е с най-висока светлосила сред всички смартфони на пазара – апертурата е F/1,4. По този начин сензорът получава с 60% повече светлина, отколкото смартфон с апертура F/1,8.

Резолюцията на втория оптичен сензор е 8 МР, също с оптична стабилизация на изображението и телефото обектив, осигуряващ 3х оптично увеличение на изображението без загуба на качеството. Този оптичен модул предлага и 5х, както и 30х хибридно увеличение. Резолюцията на третия фотосензор е 2 МР, като той е специално предназначен за заснемането на много близки обекти – това е първото подобно решение при смартфоните, което дава възможност за перфектни снимки от разстояние 3 см. Последният четвърти фотосензор е с резолюция 16 МР и свръхширокоъгълен обектив с ъгъл на виждане 117 градуса. Тази четворна камера поддържа различни режими на заснемане, включително AIS Super Night Mode и AI Ultra Clarity Mode. При тяхното използване се правят по няколко кадъра на сцената, а специални алгоритми ги обединяват за получаване на едно изображение с възможно най-добро качество.

При Honor 20 се използва същия 48 МР сензор, но няма оптична стабилизация на изображението и обективът е с апертура F/1,8. Вместо телефото сензора се използва сензор за анализ дълбочината на сцената. Останалите оптични модули са същите.

Цената на смартфоните Honor 20 и Honor 20 Pro е съответно 500 евро и 600 евро.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

И каква е връзката със статията?

Ебачев
Ебачев

Айде спри се бе хюмне! То не бяха разните ти никове „Капитализъм“, „Western Civilization“ „леле“ „лелеее“ „Satyr73″….
КОГО ЛЪЖЕШ??

Запри се вече!!!

бит кон
бит кон

Джендъризъма ти не е ли типичен за прозападните капиталистчески общества? Нали от там идва всичко модерно

Симеон
Симеон

Докладвайте коментара както аз направих и ще бъде изтрит

Ебачев
Ебачев

Не! Нека всички да видят разкрития от А до Я трол!!

Джингиби
Джингиби

Гугъл ще остави вратички за HUAWEI

Ебачев
Ебачев

Относно самия телефон: не знам какво им харесват на тези извивки от задната страна, ала Galaxy S, държал съм няколко пъти такива телефони и са толкова неудобни, че нямам думи. За никаква ергономия, за никакъв ХВАТ не може да става дума. Толкова е лесно да изтървеш телефона…а аз самият имам голяма ръка (длан) и дълги пръсти…
Пак че при Huawei има малко напредък, и са намалили R-a за разлика от Самсунг