Fujifilm GFX 50R: компактен средноформатен фотоапарат с цена $4500

4
457

По време на изложението Photokina 2018 компанията Fujifilm показа не само първия в света 100 МР средноформатен фотоапарат, но и още един средноформатен модел с по-типичен размер на корпуса. Това е цифровият фотоапарат Fujifilm GFX 50R.

Устройството е оборудвано с 51,4 МР фотосензор със среден формат (43,8 х 32,9 милиметра). Въпреки доста големите размери на сензора, специалистите на Fujifilm са създали фотоапарат с малки пропорции. В сравнение с предишния 50S, дебелината на корпуса е намалена с цял инч. Но това е станало за сметка на монохромния дисплей. Сега той е поставен в горната част на корпуса. Наличен е електронен визьор с резолюция 3,69 милиона точки, показващ 100% от кадъра. Според производителя, новият фотоапарат е много подходящ за професионалисти по документална и портретна фотография.

Fujifilm GFX 50R може да прави снимки със скорост до 3 кадъра в секунда. Възможно е заснемането на Full HD видео със скорост до 30 кадъра в секунда. В устройството е интегриран Bluetooth модул за безжична връзка. Има и USB-C порт.

Продажбите на компактния средноформатен фотоапарат Fujifilm GFX 50R стартират през месец ноември тази година при цена $4500.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари