Fujifilm GFX 50R: компактен средноформатен фотоапарат с цена $4500

4
366

По време на изложението Photokina 2018 компанията Fujifilm показа не само първия в света 100 МР средноформатен фотоапарат, но и още един средноформатен модел с по-типичен размер на корпуса. Това е цифровият фотоапарат Fujifilm GFX 50R.

Устройството е оборудвано с 51,4 МР фотосензор със среден формат (43,8 х 32,9 милиметра). Въпреки доста големите размери на сензора, специалистите на Fujifilm са създали фотоапарат с малки пропорции. В сравнение с предишния 50S, дебелината на корпуса е намалена с цял инч. Но това е станало за сметка на монохромния дисплей. Сега той е поставен в горната част на корпуса. Наличен е електронен визьор с резолюция 3,69 милиона точки, показващ 100% от кадъра. Според производителя, новият фотоапарат е много подходящ за професионалисти по документална и портретна фотография.

Fujifilm GFX 50R може да прави снимки със скорост до 3 кадъра в секунда. Възможно е заснемането на Full HD видео със скорост до 30 кадъра в секунда. В устройството е интегриран Bluetooth модул за безжична връзка. Има и USB-C порт.

Продажбите на компактния средноформатен фотоапарат Fujifilm GFX 50R стартират през месец ноември тази година при цена $4500.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
УжасТillkoimeУжасТ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
УжасТ
УжасТ

„Възможно е заснемането на Full HD видео със скорост до 30 кадъра в секунда.“

3-годишният ми телефон, който купих от АлиЕкспрес за $105 с доставката, записва видео със същото качество…

ime
ime

5 годишния Z1 с мод може да снима 4к видео с 30 кадъра, но това не означава, че може да стъпи на малкия пръст на 720п от този апарат.

illko
illko

Приятел, насочи се към ползването на телефона ти за 105 долара и не обръщай внимание на статиите за фотоапарати. Не са за теб ..

УжасТ
УжасТ

Илийчо, от апарат за $4500 се очаква да може да записва минимум 4K видео със 120 кадъра в секунда. Иначе просто не си струва парите. А със средноформатна матрица можеше и 8К видео да записва, ако си бяха направили труда да поставят съответната електроника.