Дженсен Хуанг сподели вижданията си за бъдещето на ARM

0
650

Генералният директор на Nvidia Дженсен Хуанг сподели пред медиите плановете си относно ARM. Той заяви, че компанията ще запази своя централен офис в Кеймбридж, а Nvidia възнамерява да инвестира в нея, за да създаде „водещ производител в ерата на изкуствения интелект„.

Според думите на Хуанг, технологиите на ARM са от световно значение, а компанията отдавна е лидер в проектирането на високоефективни процесори. Той отбеляза, че ARM е изключително важна част от екосистемата на бизнеса и иновациите на Кеймбридж. Хуанг обеща, че Nvidia ще изгради дълготрайна съвместна работа с Кеймбридж и изрази надежда, че едновременно с това той ще стане и европейски офис на компанията.

Генералният директор на Nvidia специално подчерта, че нищо не застрашава интелектуалната собственост на ARM, регистрирана във Великобритания. Компанията на Хуанг възнамерява да създаде В Кеймбридж изследователски център и лаборатория за обучаване на изкуствен интелект от световно ниво, както и да изгради суперкомпютър от нов тип.

Nvidia възнамерява да съхрани модела на отвореното лицензиране на ARM и да го използва, за да може да предлага още повече иновации на още по-голям брой потребители. Планирани са и инвестиции в партньорските проекти на ARM и в различните проекти на нейните разработчици.

„Основах Nvidia през 1993 година заедно с още двама приятели със същите амбиции, които движат ARM – създаването на нови невероятни технологии, които могат да са от полза за целия свят“ – каза още Хуанг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари