fbpx
0.8 C
София

Джордж Сорос почти удвои притежаваните от него акции на AMD

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Уеб изданието Smarter Analyst съобщи, че през второто тримесечие на тази година 88-годишният милиардер с унгарски произход Джордж Сорос (George Soros) е продал всички притежавани от него акции на компанията Micron Technology. Сорос е направил това въпреки, че всички финансови аналитици са го съветвали да не продава тези ценни книжа. Но Сорос счита, че се очаква сериозно понижаване цените на паметите и доходите на Micron съвсем скоро ще започнат да намаляват.

Mалко след това Сорос закупи 353 400 акции на AMD, като по този начин увеличи притежаваните от него акции на тази компания с цели 91% наведнъж. И наистина, през последните месеци всички виждаме как цената на акциите на AMD непрекъснато расте. По този начин, общата сума на притежаваните от Сорос акции на AMD превиши $20 милиона.

Интересно е, че аналитиците на Cowen & Co предупреждават инвеститорите да не очакват прекалено много от темповете на ръст на AMD в процесорния сектор на пазара. Според техните анализи, едва към средата на 2020 година AMD със своите сървърни процесори EPYC ще успее да завладее 10% от този пазар. Дългосрочната прогноза е за 12% дял от пазара за сървърни процесори. Може би Сорос разполага с изпреварваща информация и променя предпочитанията си от паметите към процесорите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини