Колелото GeoOrbital, превръщащо всеки велосипед в електрически, събра 9 пъти повече от поисканите пари

0
35

Повече от успешно е инвестирането на моторизираното колело GeoOrbital чрез сайта KickStarter. Поисканата сума от $75 000 бе събрана само за един час след стартирането на кампанията, а сега сумата нарасна до $700 000, а до края на кампанията остават още 33 дни.

 

Създатели и конструктори на това революционно колело за велосипеди са бивши специалисти на SpaceX и Ford. С помощта на GeoOrbital всеки велосипед само за 60 секунди се превръща в електрически.

 

GeoOrbital заменя предното колело на велосипедите и има 500 W постояннотоков електромотор, който се захранва от висококачествена литий-йонна акумулаторна батерия на Panasonic.

 

Новото велосипедно колело дава възможност за достигане на скорост от 30 км/ч, а с едно зареждане могат да се изминат от 30 до 80 километра, в зависимост дали се въртят педалите. GeoOrbital е покрито със специална гума, която е устойчива към пробиване и остаряване.

 

Минималната сума за получаването на GeoOrbital бе $499, но тази партида бързо бе продадена, както и предложенията с цени $599 и $649. Останаха колелата с цена $599, която е с 27% по-ниска, отколкото цената при масовите продажби – $950, които ще стартират през януари 2017 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за