Преди няколко дни се появи информация, че е възможно да се деблокират скритите поточни процесори на видеокартите AMD Radeon RX Vega 56.

Тази новина предизвика голямо оживление сред компютърните ентусиасти, но за съжаление, информацията не бе потвърдена. А сега програмистите от TechPowerUp, създали помощната програма GPU-Z съобщиха, че това е просто „досаден бъг“ и веднага публикуваха новата версия 2.4.0, в която са оправени всички грешки с некоректното показване на броя поточни процесори и текстурни блокове.

Старата версия GPU-Z 2.3.0 виждаше в Radeon RX Vega 56 цели 3712 шейдърни процесора и 232 текстурни блока след подмяната на VGA-UEFI микрокода. След това се появиха и други съобщения, че със смяната на фърмуера, в тези видеокарти се появяват още допълнителни блокове и се наблюдава по-бърза работа на графичната карта.

В новата версия GPU-Z 2.4.0 е оправено неправилното регистриране и показване на броя шейдъри във видеокартите от фамилията Radeon RX Vega, и е решен проблема с неправилното определяне на OpenCL в AMD/ATI видеокартите при използването на някои стари версии на пакетите видеодрайвери.

Много овърклокъри бяха разочаровани, понеже няма никакво чудо, а увеличената скорост на работа на видеокартите се дължи на по-високите честоти, записани в сменения микрокод.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари