Създадоха „Game Boy“ без батерия, който се захранва от натискането на бутоните и Слънцето

0
487

Огромна част от мобилните устройства днес се захранват от презареждаеми батерии. Появяват се технологии за бързо зареждане, които да улеснят ежедневието ни. Какво обаче, ако нямахме нужда от батерии?

Екип учени разработиха прототип на преносима конзола от типа Game Boy

Той няма нужда от традиционна батерия. Набавя си нужната енергия от Слънцето и самия потребител. Проектът е дело на екип от Северозападния университет в Илинойс и Университета Делфт в Холандия. Конзолата изглежда като Game Boy и работи с касети с игри за конзолата.

Вътре в устройството има кондензатор, който съхранява малък заряд, без наличието на химикали. Това прави възможно да бъде презареден милиони пъти. За разлика от батериите, зарядът е наистина много малък. На предната страна на конзолата има комбинация от слънчеви панели. Другият източник на енергия са бутоните, и по-скоро натисканията им.

Това за жалост не осигурява нужната енергия за постоянна работа

При смяна на източника на енергия, играта се нарушава за по-малко от секунда. Това се случва на всеки десет секунди, ако играта изисква умерено количество натискания и денят не е прекалено облачен.

Не губим прогреса в играта си, тъй като състоянието се прехвърля в енергонезависима памет. Играта на заглавия, които изискват много действия, като Super Mario Bros. например, може да бъде доста досадна заради честите прекъсвания.

Що се отнася до игри от сорта на шах, ситуацията не е толкова лоша

Това е доста интересно доказателство на една доста интересна концепция. Все пак трябва да се свърши много работа по идеята, ако искаме да видим реални мобилни устройства без батерия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари