Устройството Cove намалява стреса и подобрява съня след 20 минутно ежедневно използване

1
950

За всички, които не могат да се справят с натрупаното напрежение чрез стандартни средства, Feelmore Labs предлага несложно устройство, което въздейства чрез костите на черепа върху участъците ма мозъка, управляващи стреса. Потребителят не се налага нищо да прави – слабите вибрации сами повишават устойчивостта към стрес и подобряват съня.

Устройството Cove се поставя на шията, като неговите две малки панели се закрепват на слепоочията. Слабите вибрации на Cove въздействат на мастоидните и темпоралните кости на черепа, стимулира задния инсуларен лоб на мозъка, който влияе на нивото на стреса. Достатъчно е използването на устройството в продължение на 20 минути на ден, за да се усети разликата, съобщава New Atlas. Използването на Cove може да се съчетае с всякаква друга дейност – от йога до четене, понеже не отвлича вниманието.

Компанията Feelmore Labs заяви, че Cove се базира на съвременни научни изследвания и на експеримент в областта на невробиологията, при който 90% от хората, използвали устройството в продължение на 30 дни, са понижили своето ниво на стрес с 41% и са подобрили нивото на сън с 50%.

„Cove е създаден като един съвсем опростен инструмент за намаляване нивата на стрес без каквито и да било излишни усилия, като едновременно с това осезателно подобрява съня“ – каза генералният директор на компанията Франсоа Крес.

Продажбите на Cove ще започнат към края на тази година. Цената засега не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари