32-ядрен AMD EPYC Rome бе забелязан в базата данни на SiSoftware Sandra

5
442

Излизането на процесорите AMD EPYC Rome със 7 нанометров технологичен процес е обявено за средата на тази година, а сега различни екземпляри от тези чипове се тестват в лабораториите на AMD и нейните партньори.

Така например, 32-ядреният екземпляр на процесора EPYC Rome с идентификатор ZS1711E3VIVG5_24/17_N бе забелязан в базата данни на SiSoftware Sandra. Този инженерен образец работи с базова тактова честота 1,7 GHz, която може динамично да се покачва до 2,4 GHz, което e малко по-ниско от аналогичните чипове EPYC серия 7000.

Преди два месеца, също в базата данни на SiSoftware Sandra се появи 64-ядреният AMD EPYC от второ поколение, използван по-късно с сървъра Dell PowerEdge R7515. Интересно е, че забелязаният нов процесор се използва в по-младшия сървър PowerEdge R6515. А неотдавна Dell заяви, че тройно ще увеличи произвежданите от нея сървъри, базирани на чиповете на AMD.

Ако се вгледаме по-внимателно в идентификатора ZS1711E3VIVG5_24/17_N, то освен честотите 1,7 и 2,4 GHz, можем да забележим, че този процесор ще има 16 MB кеш памет от второ ниво и 128 MB кеш от трето ниво. Префиксът Z показва, че това е специално подбран образец (qualification sample — QS). Навярно AMD ще компенсира сравнително ниските работни честоти с увеличения коефициент на извършваните процесорни инструкции за един так (IPC), с увеличения капацитет на L3 паметта и с невисокия температурен коефициент TDP.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Оня
Оня

Тестовите честоти никога не са отговаряли на крайните. Почти винаги са биле по-ниски от крайният продукт. Това, че конкретният образец е отбелязан като специален би трябвало да намекне и за нещо друго. Но не мога да говоря за това. Още е твърде рано.

П.п. AMD смениха криптопоказването на скоро. Новите образци, най-близки до реалността не се базират на тази таблица за декодиране и се издирват трудно. Няма дори и обозначение AMD….

Radical Vision
Radical Vision

Ми 12 ядрениците ще са с поне 4.5GHz all cores boost, и 4.8GHz или 5GHz 2 core boost.. Сега вече колко ще могат да се клокнат all cores сиг 4.8 при късмет 5GHz…

Оня
Оня

Зле си с информацията !

Мангалата
Мангалата

Бате шефе-радикал, 7нм процес не означава по-голяма честота, точно напротив. 7мн означава обаче повече транзистори за 1-ца площ.

Radical Vision
Radical Vision

Абе вие нещо, да не живеете в пещера бе ? Процеса за новите AMD процесори е от TSMC, същите с аотговорни за NOvideo картите, и както виждате ония имат доста честоти. Също така инженерната семпла на Ryzen процесорите на 7nm е на 4.2GHz, което е СУПЕР много за инженерна семпла, тоест като ги завършат ще са доста по високи честотите им… 7nm означава подобрение във всеки аспект и честоти също, ходете четете, че тука настана масово хора, дето нямат и идея какво се случва..