14.5 C
София

32-ядрен AMD EPYC Rome бе забелязан в базата данни на SiSoftware Sandra

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Излизането на процесорите AMD EPYC Rome със 7 нанометров технологичен процес е обявено за средата на тази година, а сега различни екземпляри от тези чипове се тестват в лабораториите на AMD и нейните партньори.

Така например, 32-ядреният екземпляр на процесора EPYC Rome с идентификатор ZS1711E3VIVG5_24/17_N бе забелязан в базата данни на SiSoftware Sandra. Този инженерен образец работи с базова тактова честота 1,7 GHz, която може динамично да се покачва до 2,4 GHz, което e малко по-ниско от аналогичните чипове EPYC серия 7000.

Преди два месеца, също в базата данни на SiSoftware Sandra се появи 64-ядреният AMD EPYC от второ поколение, използван по-късно с сървъра Dell PowerEdge R7515. Интересно е, че забелязаният нов процесор се използва в по-младшия сървър PowerEdge R6515. А неотдавна Dell заяви, че тройно ще увеличи произвежданите от нея сървъри, базирани на чиповете на AMD.

Ако се вгледаме по-внимателно в идентификатора ZS1711E3VIVG5_24/17_N, то освен честотите 1,7 и 2,4 GHz, можем да забележим, че този процесор ще има 16 MB кеш памет от второ ниво и 128 MB кеш от трето ниво. Префиксът Z показва, че това е специално подбран образец (qualification sample — QS). Навярно AMD ще компенсира сравнително ниските работни честоти с увеличения коефициент на извършваните процесорни инструкции за един так (IPC), с увеличения капацитет на L3 паметта и с невисокия температурен коефициент TDP.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини