Acer задминава Toshiba по продажби на лаптопи

3
2

Според изследване на iSuppli Acer се е изкачил в челната тройка при производителите на лаптопи. Компанията измества от там Toshiba. „Резултатите от последната четвърт показват голямо покачване в продажбите на лаптопи с марката Acer“ коментира представител на статистическата агенция. Според него компанията е уцелила добра ценова политика, предлагаща високо качество на конкурентна цена, което веднага е дало резултат. Лидери на пазара отново са Hewlett Packard и Dell, веднага след Acer на четвърто място са Toshiba, а челната петица заформят Lenovo. Според прогнозите на iSuppli продажбите на лаптопи през 2007 ще се увеличат с 23.5% в сравнение с 2006 и ще стигнат 98.3 млн. броя.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Acer задминава Toshiba по продажби на лаптопи"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kmvasilev
kmvasilev

Acer не са много популярни в България. Имат силни позиции и продажби в Германия специално и западна Европа. Действително предлагат отлично качество на умерена цена. Нека не злоупотребяваме с тази дума. В офиса имаме един сървър Acer, работи от юни 2001 г. до октомври миналата година денонощно без никакви проблеми, сега е в заслужена пенсия и работи „само“ по 8 часа на ден като офис-машинка. На времето бях впечатлен от захранващия му блок – тежи около 1.5 кг. с два слоя екранировки… като му правя профилактика има доста ламаринки за монтаж/демонтаж :).

grigoo
grigoo

Не съм съгласен, че не са много популярни:) Имам много приятели с лаптопи Acer, даже половината са с такива лаптопи, а другите са с останалите по-популярни марки! Точно заради ниските цени, а и добро качество, Acer успява да постигне тези резултати в продажбите.

dragozow
dragozow

Не са лоши.Аз съм попадал на два-три и съм бачкал известно време на тях и съм доволен.