15.3 C
София

AMD потвърди, че 5 nm процесори Zen 4 и видеокартите RDNA 3 ще излязат през 2022 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Заедно с обявяването на финансовите резултати за второто тримесечие на тази година AMD сподели важна информация за подготвяните нови продукти. Генералният директор на компанията Лиза Су (Lisa Su) официално потвърди, че през следващата година ще излязат новите процесори с архитектура Zen 4, произвеждани чрез 5 нанометров технологичен процес, както и графичните карти RDNA от 3-то поколение.

„Ние както преди сме на път след още една година – през 2022-ра да представим своите полупроводникови продукти от следващо поколение, включително нашите процесори с архитектура Zen 4, които се произвеждат с използването на най-съвременните в тази област 5 nm технологии. През същата година ще излязат и RDNA 3 графичните процесори“ – заяви доктор Су.

Ако се спрем на плановете на AMD за малко по-далечното бъдеще, то съвсем скоро компанията се очаква да представи ускорителя на изчисления Instinct MI200, базиран на архитектурата Compute DNA от 2-ро поколение. Компанията вече започна да изпраща на своите клиенти и партньори първите партиди на тези чипове  за проби и тестове, а това означава, че официалната презентация ще се състои скоро.

За Instinct MI200 към днешен ден е известно, че този ускорител се базира на графичния процесор Aldebaran, който разполага с 2 отделни кристала с по 128 блока Compute Units или с по 8192 поточни процесори във всеки един от тези кристали. Ускорителят има 128 GB буферна HBM2E памет и е предназначен за използване в новите системи за изследване на невронните мрежи, в изкуствения интелект и машинното обучение.

Абонирай се
Извести ме за
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини