Китайската компания Bykski представи на пазара интересни аксесоари за системите с водно охлаждане.

Това са новите фитинги Bykski B-TME-SE-AL и B-VGA-SC-AL, даващи възможност в реално време да се наблюдава температурата на охлаждащия флуид. Това става с помощта на вградения неголям течнокристален екран.

Двете устройства са направени от алуминий, а в техните краища са направени резбови съединения с G1/4 стандартен размер за интеграция в различните водни охлаждания. Моделът Bykski B-TME-SE-AL е предназначен за вграждане във водните блокове за централните процесори. B-VGA-SC-AL е предназначен за водните охладители на графичните карти.

Използва се термистор, включен към съвсем опростен контролер. По този начин става възможно не само да се извежда информацията за температурата на дисплея, но и да се архивират данните, да се натрупва статистика, да се правят анализи и т.н.

Фитингите Bykski B-TME-SE-AL и B-VGA-SC-AL вече се появиха в Aliexpress. Предлагат се модели с черен и сив цвят на корпуса при цена $30. Гаранцията е 3 години.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!