fbpx
13.5 C
София

D-Link представи серия нови продукти на Световния мобилен конгрес в Барселона

Най-четени

С новите разработки се адресират нуждите на потребителите и доставчиците на услуги, обусловени от бурното развитие на технологиите и стремежа за по-бърза и надеждна връзка с мрежата

По време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC19) в Барселона тайванският производител на мрежово оборудване D-Link обяви няколко напълно нови продукта и решения, с които посреща както нарастващата нужда от все по-високоскоростна и надеждна свързаност на потребителите и бизнеса, така и предизвикателствата при изграждане на интелигентния град на бъдещето.

По-бърз и надежден интернет в мобилните мрежи

Като лидер в решенията за безжична свързаност, D-Link демонстрира визия за тяхното развитие, показвайки на изложението няколко иновативни продукта, които подобряват свързаността на закрито и открито чрез интелигентно комбиниране на различни безжични технологии. Сред тях са първият 5G продукт на производителя DWR-2010 5G NR Enhanced Gateway и уникалните за индустрията LTE модели DWR-981 хибриден VDSL2/G.fast рутер, и DWR-976 Кат. 20 LTE устройство за достъп до интернет.

5G за още по-висока скорост

DWL-2010 5G NR Enhanced Gateway е един от първите по рода си продукти на пазара. Неговата невероятна 5G скорост към мобилната мрежа му позволява напълно да използва възможностите на Wi-Fi стандартите AC/AX, като гарантира скорост на интернет през мобилната мрежа, каквато може да се получи и при кабелна свързаност. Този Gateway разполага с вграден 5G NR (New Radio) NSA модул и може да работи както на честотите под 6 GHz, така и на тези над 24 GHz (mmWave) в 200 MHz (2 x 100 MHz) или 800 MHz (8 x 100 MHz) конфигурации.

За телеком операторите този 5G гейтуей предоставя също възможен начин за свързване на клиентите и позволява бърза широколентова услуга дори в отдалечени райони. Лесната настройка, автоматичното обновяване на фърмуера (FOTA) и дистанционното конфигуриране (TR-069) улесняват обслужването на устройствата и гарантират качеството на услугата.

Гъвкави комбинации 4G + LTE

Показаният за първи път на MWC19 нов хибриден рутер на D-Link DWR-981 е специално разработен, за да помогне на доставчиците на интернет и телеком операторите да осигурят по-добри широколентови услуги на своите клиенти. Този рутер използва най-новата технология Multipath TCP (MP-TCP), която позволява едновременна Cat6 LTE и VDSL2/G.fast свързаност за предоставяне на по-бърза и надеждна връзка на тези потребители, които понастоящем имат ниски скорости на достъп до мрежата.

За да могат потребителите да се възползват в най-голяма степен от възможността за по-висока скорост, които предоставя MP-TCP, D-Link е интегрирал в рутера най-новия 802.11ac Wave 2 Wi-Fi стандарт и Gigabit Ethernet портове, като с това гарантира, че всички свързани устройства в дома или офиса, ще имат максимална скорост на връзката. А интегрираната 4×4 MU-MIMO технология повишава ефективността на мрежата, осигурявайки по-голям капацитет и скорост, необходими за посрещане на предизвикателствата, породени от нарастващия брой свързани устройства в дома. Всички тези авангардни технологии събрани в DWR-981 се допълват с елегантен дизайн и простота на инсталацията, което го прави уникален продукт с голям потенциал на приложение.

Компанията също така представи своето устройство за достъп до интернет DWR-976, едно от първите на пазара, което поддържа изцяло Cat. 20 LTE и позволява постигането на скорости за сваляне от мрежата в порядъка на Gbps.

„Ние вярваме, че с капацитета, който 5G и най-новите доработки на LTE предлагат, хибридните решения, основани на мобилни и широколентови кабелни технологии, дават възможност за нещо повече от резервираност на връзката. Те предлагат нови гъвкави варианти за разпределяне на трафика между мобилните и фиксираните широколентови канали и по този начин предоставят нови възможности на доставчиците на интернет и техните клиенти да получат високоскоростна връзка в районите, където фиксирани линии не са ефикасни”, споделя Кевин Уен, президент на D-Link Europe.

Решения за интелигентен град

На изложението MWC19 D-Link разкри пред световната публика и своите напълно нови технологии и решения, предназначени за бъдещия интелигентен град.

С разработките си, посрещащи изискванията на гъсто населените градове, D-Link показва своята активна подкрепа за цифровизацията на градската среда с крайна цел създаването на по-интелигентни, по-безопасни и по-ефективни градове. Новите технологии и решения на D-Link в областта на мрежовата свързаност, периферните и облачните изчислителни центрове, интелигентните анализи на видео изображения и анализите на големи бази с данни са доказателство за ангажимента на компанията да помага на бизнеса и администрацията в справянето с наболели проблеми като автомобилните задръствания и промените в климата.

В създаването на нови решения за интелигентен град D-Link си партнира активно с Microsoft, като използва Microsoft Vision AI, за да помага на бизнеса да се възползва от предимствата на дигитализацията, като интегрира технологии за изкуствен интелект и Интернет на нещата (IoT). Това включва решенията на D-Link за интелигентен анализ на видеонаблюдението (IVA), които подават практични сведения в реално време и по всяко време, както и решенията на D-Link за анализ на големи бази с данни, които помагат на градските управи и бизнеса да подобрят своята ефективност.

Обществена и лична безопасност

D-Link осигурява повече интелигентност и удобство на пожарникарите, полицията, службите за спешна медицинска помощ и персонала по сигурността чрез усъвършенствани комуникации Push-to-Talk (PTT) и разпознаване на лица/обекти, които се извършват на мястото на снемане на данните, като по този начин осигурява възможност за по-добра координация, по-бързо време за реакция и по-голяма прозрачност.

Управление на трафика

D-Link Smart Traffic интегрира данните от наблюдението на трафика, свързаните превозни средства и интелигентните светофари, за да намали задръстванията и да подобри пътната безопасност. Компанията предоставя мрежова инфраструктура за обширните мрежи от ниско волтови сензори, които интелигентните градове използват, както и високоскоростна и ниско-латентна връзка за периферните центрове – а това е основа за интелигентно управление на транспорта с помощта на бъдещите 5G мрежи.

Контрол на замърсяването

Гражданските администрации, екологичните организации и правозащитните органи имат нужда от решения, като тези, създадени от D-Link, за да се сведе до минимум замърсяването на въздуха и емисиите, като същевременно се запази икономическата производителност и удобството на шофьорите. Например, ако ауспуха изпуска опасни количества емисии, може да се генерира автоматично известие и да се идентифицира регистрационния номер на превозното средство, чрез използване на технологията за автоматично разпознаване на номерата (ANPR). D-Link също така дава възможност за вземане на решения, базирани на данни, събрани в реално време, които помагат да се определят източниците на емисии над позволените нива, и така местните власти да могат по-ефективно да следят за спазването на нормите.

Интелигентна търговия

Процъфтяващите интелигентни градове изискват процъфтяващ сектор за търговия на дребно. D-Link предлага най-съвременни технологии за интелигентен анализ на видеонаблюдението (IVA) за отчитане броя на хора, топлинно картографиране, разпознаване на лица и други решения, базирани на данните снети и обработени на място, които помагат на търговците в оптимизиране на маркетинга, производителността, физическата сигурност, обслужването на клиентите и др.

Интелигентно паркиране

D-Link разработва специални решения, базирани на IoT, които премахват стреса при паркиране на превозните средства. Множество компоненти, като например IoT сензори, камери за разпознаване на регистрационни номера, радиочестотни идентификатори и изчислителни ресурси работят в синхрон, за да предупреждават и насочват водачите на пътя, като им помагат да спестят време и да увеличат успеваемостта при паркиране. D-Link предлага и динамична интеграция на плащанията като част от разработените решения за интелигентно паркиране, с което улеснява шофьорите при предварителната резервация на паркомясто или в момента на заемането му. Други функции, разработени от D-Link, включват автоматизирано управление на паркоместата и скалируемо управление на множество обекти.

Nuclias Connect – централизирано решение за управление на мрежата на фирмите

D-Link обяви на изложението MWC19 своето решение за управление на мрежите на малки и средни по големина фирми Nuclias Connect, което предлага дистанционно конфигуриране, автоматизирано управление и мониторинг на нови и стари устройства, включително точки за достъп, управлявани суичове и интелигентни суичове.

Софтуерът за управление Nuclias Connect може да се изтегли безплатно на компютър или лаптоп и осигурява чрез интуитивно табло преглед на статуса на мрежата, известия, управление на достъпа и трафика, както и лесно конфигуриране на точките за достъп и суичовете.

Софтуерът се допълва от приложенията Nuclias Connect за iOS и Android, които предлагат бързо локално откриване на точки за достъп и стартиране на услуги, мониторинг и възможност за конфигурирането им като самостоятелни точки в малки мрежи. Като допълващ елемент в решението Nuclias Connect е още и DNC-100 Nuclias Connect Hub, евтин специализиран хардуерен контролер с предварително инсталиран софтуер за управление, предназначен за непрекъсната работа.

„С Nuclias правим вашата мрежа по-лесна за мащабиране, по-лесна за управление и по-лесна за отстраняване на неизправности, като в същото време предоставяме възможност за услуги с добавена стойност. Това е корпоративно решение, оптимизирано за малките и средни предприятия, предлагащо автоматизация, оптимизация и персонализиране – както като самостоятелно решение, така и като платформа за услуги”, каза Кевин Уен, президент на D-Link.

Суичове и точки за достъп за Nucleus Cloud

D-Link обяви на MWC19 и серията DBS-2000 – първата серия суичове, която се управлява чрез платформата за управление на мрежи Nuclias Cloud. Тази облачна платформа на D-Link осигурява централизирано управление и детайлен контрол на работата на устройствата, минимална намеса при пускането в действие или надстройката на фърмуера.

Серията суичове DBS-2000 предлага широк избор от конфигурации на портове и PoE/non-PoE модели подходящи за широк диапазон от приложения:

DBS-2000-10MP: 8 * GE PoE + 2 * SFP със 130W PoE бюджет

DBS-2000-28P: 24 * GE PoE + 4 * GE Combo със 193W PoE бюджет

DBS-2000-28MP: 24 * GE PoE + 4 * GE Combo с 370W PoE бюджет

DBS-2000-28: 24 * GE + 4 * GE Combo

DBS-2000-52: 48 * GE + 4 * GE Combo

DBS-2000-52MP: 48 * GE PoE + 4 * GE Combo с 370W PoE бюджет

Едновременно с новите модели суичове към семейството на Nuclias Cloud се присъединяват също две нови точки за достъп DBA-2520P и DBA-2820P, които също ще имат възможност за централизирано управление и детайлен контрол на работата им, пускане в действие и надстройки на фърмуера с минимална намеса, което неимоверно опростява инсталацията им и текущата поддръжка. Разработени с мисъл да посрещат изискванията на натоварени Wi-Fi среди, и двата модела поддържат разпределение на трафика (Band Steering), работа с до 16 SSID, както и WPA3 и Link Aggregation Control Protocol (LACP).

DBA-2520P предлага скорости от 1.9 Gbps с технологията 802.11ac Wave 2 Wi-Fi с 3 x 3 MU-MIMO, докато DBA-2820P достига бързина до 2.6 Gbps с 802.11ac Wave 2 Wi-Fi и 4 x 4 MU-MIMO.

Суичове за дейтацентрове, сертифицирани от Tolly

D-Link обяви на MWC19 и новината, че комутаторите за данни от серията 5000 са получили сертификата Tolly. Инженерите на Tolly оценяват и удостоверяват производителността и функционалността на DXS-5000-54S, потвърждавайки близо 50 функции, включително скорост и латентност на L2 комутиране, бързо възстановяване на работата в случай на срив, DHCP, анализи и управление.

Суичовете за дейтацентрове от серията 5000 на D-Link се предлагат с комбинации от 10G, 25G, 40G или 100G портове, надеждно работещ набор от функции за Data Center Bridging, поддръжка на ONIE и OpenFlow v1.3, с което предоставя на мрежовите администратори гъвкаво, мощно и рентабилно решение за мрежова виртуализация на дейтацентър.

Суичовете за дейтацентрове от сериите DXS-5000 и DQS-5000 са разработени за Leaf Spine, Top-of-Rack (ToR) и End-of-Row (EoR) инсталации, с възможност за поддържане на Fibre Channel over Ethernet (FCoE) и конфигурация като Core или Aggregation суичове. Допълнителните екстри включват два AC/DC hot swap захранващи модула за 1 + 1 резервиране и споделяне на натоварването, плюс N + 1 модулен дизайн на hot swap вентилаторите с възможност за право и реверсивно обдухване. Възможността за програмиране на софтуерно дефинирани мрежи пък позволява централизирано управление на мрежата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини