D-Link пуска нови Wave 2 Unified Access Points

0
473
D-Link обяви пускането на пазара на два нови модела безжични точки за достъп (AP) – Wireless AC2600 Wave 2 Dual-Band Unified Access Point (DWL-8620AP) и Wireless AC2600 Wave 2 Dual-Band Unified Access Point with External Antenna (DWL-8620APE), които предлагат свързаност от следващо поколение, с по-високи скорости и по-голям обхват на покритие

Пускането и поддържането на безжична мрежа с непрекъснатост на връзката често е предизвикателство за малките и средни по големина фирми, особено на места с висока концентрация на други Wi-Fi мрежи. Създадени, за да отговорят на нуждите на фирмите за гъвкави и разширяеми Wi-Fi мрежи, новите свързани точки за достъп на D-Link гарантират невероятни скорости на връзката и позволяват изграждане на безжични мрежи от ново поколение.

Използвайки пълния потенциал на технологията 802.11ac Wave 2, DWL-8620AP и DWL-8620APE осигуряват свързаност със свръхвисока комбинирана скорост на данните до 2,533 Mbps

Те също така поддържат Link Aggregation, което позволява на два Gigabit Ethernet порта да действат като един, за да удвоят скоростта и да увеличат обема на пренасяните данни.

С технологията 4×4 MU-MIMO се извършва едновременна комуникация с множество клиенти и затова тези точки за достъп могат да увеличат значително капацитета на мрежата. Те също така предлагат подобрени функции за сигурност на мрежата и контролиран достъп до нея.

Продуктите могат да бъдат използвани като самостоятелни точки за достъп или да бъдат централно управлявани чрез контролерите на D-Link, позволяващи лесно и ефективно управление на до 1024 точки за достъп. Управлението на радиочестотните ресурси (RF) предоставя централизирано управление на честотните ленти и осигурява възможно най-добро покритие за безжичните клиенти. Намаляване смущенията от други източници става посредством автоматичен избор на канала и регулиране на мощността на предаване. И още, ако се установи, че съседната точка на достъп не работи, мощността на предаване автоматично се увеличава.

Инсталацията на тези точки за достъп е лесна и фирмите могат да избират, в зависимост от нуждите си, дали да ги монтират на тавана или на стената

За допълнителна гъвкавост и двата модела се захранват с електричество чрез кабела към компютърната мрежа (PoE), което позволява устройствата да се инсталират на труднодостъпни места, където обикновено липсват електрически контакти.

Разширените функции на DWL-8620AP и DWL-8620APE включват 802.1p QoS за приоритетно пропускане на чувствителен към закъснението трафик, какъвто е този за гласовите услуги и стриймването на видео.

Те също така включват редица функции за намаляване на претоварването на мрежата, като например технологията за автоматично свързване на клиентите в оптималната за тях честотна лента. Освен това, алгоритъмът Airtime Fairness гарантира еднакво време за връзка на всеки клиент, осигурявайки висока производителност, дори ако в мрежата са свързани по-бавни устройства. 802.11k Fast Roaming пък позволява на безжичния клиент да се движи между точките за достъп, без да прекъсва връзката му с мрежата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари