Китайската компания Hisense по време на IFA събитието представи лазерния проекционен телевизор с диагонал на екрана 100 инча и резолюция 4K Ultra HD.

Устройството се нарича просто Laser TV и осигурява яркост на изображението 300 кандела на квадратен метър, което според производителя е напълно достатъчно за гледане на качествено изображение дори и на дневна светлина. За екран се използва специален панел със светлоотразяващо покритие. Неговото използване не е задължително, но той подобрява качеството на изображението.

Устройството има приемник на телевизионен сигнал и се базира на чип, собствена разработка, който компанията производител използва и в обикновените телевизори. Предполагаемата цена на цялата апаратура, включваща лазерния проектор, екрана и мощната 5.1 канална звукова система е на ниво $10000 – $13000.

Hisense се счита за третия в света производител по обем произвеждани телевизори. Едно от преимуществата на Hisense е достъпната цена, която обикновено е по-ниска от именитите брандове, но е с аналогично качество и характеристики. Към днешен ден компанията разполага със 17 завода за производство и 14 центъра за разработки и изследвания, разположени в различни райони на света. Общият брой на заетите в Hisense хора е около 70 000 души.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари